URBACT III Volunteering Cities

URBACT-ov Odbor za praćenje odobrio je 4. prosinca 2018. godine 23 Mreže za transfer koje započinju drugu fazu svog rada. Radi se o 25 zemalja koje okupljaju ukupno 161 pojedinačnog partnera, od kojih je 37 posto onih gradova koji nikada prije nisu bili uključeni u URBACT II ili III mrežu, a među njima je i grad Pregrada.

Grad Pregrada jedan je od partnera na projektu „Volunteering Cities“ iz programa URBACT Europske unije. Radi se o prijenosu dobre prakse ciparskog grada Athienou nagrađenog titulom URBACT-ove dobre prakse 2017. godine, a koja je ujedno i nastavak prve faze projekta pod nazivom Transfer Network „Volunteering City“. U drugoj fazi projekta, uz dosadašnje partnere ciparski grad Athienou, talijanski Capizzi i irski Athy, sudjeluje pet gradova iz pet različitih država.

OPĆI PODACI O PROJEKTU:

  • trajanje: 4. prosinac 2018./ 4. prosinac 2020. godine (24 mjeseca)/ 04.lipnja 2021.
  • ukupna vrijednost projekta: 599.954,26 eura
  • voditelj projekta: grad Athienou, Cipar
  • Projekt je prijavljen u listopadu 2018. godine

Partner

Population

Region/Country

Joined the network

Athienou

5.017

Larnaka/CY

Initial partner

Capizzi

3.137

Messina/IT

Initial Partner

Athy

9.926

Kildare/IE

Initial Partner

Radlin

17.913

Wodzisław/PL

Phase 2 partner

Altea

23.000

Alicante/ES

Phase 2 partner

Altena

18.300

Märkischer Kreis/DE

Phase 2 partner

Arcos

21.473

Alto Minho/PT

Phase 2 partner

Pregrada

6.594

Krapina-Zagorje /HR

Phase 2 partner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijenos dobre prakse odnosi se prvenstveno na koordinaciju svih važnih dionika na području grada s ciljem jačanja međugeneracijske solidarnosti, socijalne uključenosti starijih osoba, osoba s invaliditetom i osoba slabijeg imovinskog statusa te poticanja volonterstva, naročito među mladima.

Faza 2, koja traje 24 mjeseca, podijeljena je na dva različita razdoblja: prvih 18 mjeseci čini razdoblje prijenosa učenja, tijekom kojeg će se partneri usredotočiti na razmjenu prijenosa i aktivnosti učenja unutar mreže dok posljednjih šest mjeseci obuhvaća razdoblje širenja prijenosa, odnosno bit će posvećeno komuniciranju i raspravljanju o iskustvima prijenosa svakog od partnera prema široj publici. Projekt će Grad Pregrada provoditi putem URBACT Lokalne grupe Grada koja je osnovana u srpnju ove godine, dok će koordinator projekta u ime Grada biti Marija Marjanović.

Link na službenu stranicu projekta: https://urbact.eu/volunteering-cities

Prilozi

PrilogVeličina
Datoteka PREGRADA Transfer Plan.docx1.15 MB