Srednjoškolsko obrazovanje

Srednja škola u Pregradi otvorena je 1997. godine. Prvu godinu organizirana su dva razreda gimnazije te jedan razred strukovne škole (konobari i kuhari). 11. travnja 1999. godine položen je kamen temeljac nove zgrade Srednje škole uključujući i novu sportsku dvoranu. U novu zgradu srednje škole učenici su se uselili 2003. godine, a 2005. otorena je i nova športska dvorana.

Moto škole je „učimo glavom, srcem i rukama“ pa se od redovne nastave do izvannastavnih aktivnosti ostvaruje bezbroj odličnih rezultata. Uz napore učenja, oni su rezultat podržavajuće i pozitivne školske klime koju uz učenike stvaraju nastavnici, odgajatelji i stručna služba škole te administrativno i tehničko osoblje.

KONTAKT:
Adresa: Stjepana Škreblina 2, 49218 Pregrada
Ravnateljica: dr.sc. Vilmica Kapac
tel.: 049/382-151
Tajnišvo: 049/382-150
ss-pregrada@kr.t-com.hr

 

Učenički dom

Učenički dom u Pregradi djeluje od siječnja 2011.godine i nalazi se u sastavu Srednje škole Pregrada. Osnovni cilj su sretni i zadovoljni učenici i roditelji, oni koji dolaze, ali i oni koji odlaze u svijet odraslih. U učeničkom domu trude se kvalitetnim i ustrajnim radom usaditi našim učenicima trajne vrijednosti, ponegdje možda već i zaboravljene. Postizanje dobrog uspjeha i kvaliteta zajedničkog življenja moto je svih djelatnika Učeničkog doma Srednje škole Pregrada.

Primarna djelatnost Učeničkog doma Srednje škole Pregrada je: smještaj, prehrana i odgojno-obrazovni rad s redovnim učenicima Srednje škole Pregrada (koji žive izvan mjesta školovanja) uz 24-satni pedagoški nadzor. Dom sadrži 36 soba. Svaka soba je trokrevetna te ima vlastitu kupaonicu.

http://www.ss-pregrada.skole.hr/