Održane konstituirajuće sjednice Vijeća mjesnih odbora Grada Pregrade

Nakon provedenih izbora za članove vijeća mjesnih odbora, koji su održani 26. svibnja 2019. godine, u ponedjeljak 10. lipnja u Gradskoj vijećnici održane su konstituirajuće sjednice Vijeća mjesnih odbora.

Sjednicama je prisustvovao gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj i pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Ksenija Ogrizek, kao predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva.

Gradonačelnik Vešligaj podnio je Izvješće  o provedenim izborima i verifikaciji mandata članova Vijeća mjesnog odbora, a također su u skladu s dnevnim redom konstituirajućih sjednica utvrđeni članovi Vijeća mjesnog odbora koji su predsjedavali sjednicom do izbora predsjednika, potom su izabrani  predsjednici i potpredsjednici pojedinih mjesnih odbora te su novoizabrani članovi vijeća položili svečanu prisegu. Ujedno je donesen i usvojen Poslovnik o radu i Pravila mjesnog odbora.

Ukupno je konstituirano devet od deset Vijeća mjesnih odbora Grada Pregrade. S obzirom da članovi Vijeća MO Bušin nisu izabrali predsjednika te Vijeće nije konstituirano, nova konstituirajuća sjednica bit će zakazana u roku od 30 dana, sukladno Poslovniku o radu Vijeća mjesnog odbora.

 

Predsjednici vijeća mjesnih odbora:

MO BENKOVO: JASNA VNUK

MO CIGROVEC: ZDRAVKO VRBANC

MO GORJAKOVO: DAVORKA FILIPČIĆ

MO KOSTEL: MILAN FLEGAR

MO PLEMENŠĆINA: DAVOR GORUPIĆ

MO PREGRADA: DAVOR ŠPILJAK

MO SOPOT: BRANKO ŠPOLJAR

MO STIPERNICA: BRANKO PETEK

MO VINAGORA: IVAN ČEP