Odobren dodatni kreditni potencijal za provedbu programa "Kreditom do uspjeha"

Kako bi potaknuo razvoj malog gospodarstva, Grad Pregrada se u ožujku 2015. godine uključio u projekt „Kreditom do uspjeha“, kada  je s Krapinsko-zagorskom županijom potpisan ugovor o načinu provedbe Programa „Kreditom do uspjeha 2014.“, Mjera 1 – „ Kreditom do konkurentnosti“. Time se obvezao preuzeti subvencioniranje kamate na poduzetničke kredite i to jedan postotni poen za projekte iz proizvodne djelatnosti i jedan postotni poen za projekte iz uslužnih djelatnosti. Navedenim programom Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodatno sufinancira kamate na poduzetničke kredite u iznosu  od dva postotna poena za projekte iz proizvodne djelatnosti i 1 postotni poen za projekte iz uslužne djelatnosti te Krapinsko-zagorska županija jedan postotni poen za projekte iz proizvodne djelatnosti i jedan postotni poen za projekte iz uslužne djelatnosti.

Vezano za spomenuti Natječaj, Krapinsko-zagorska županija je među prvima u Republici Hrvatskoj iskoristila kreditni potencijal u iznosu od cca 68 milijuna kuna u periodu od samo dvije godine i iz tog razloga Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta donijelo je Odluku o utvrđivanju kreditnog potencijala za Krapinsko-zagorsku županiju u iznosu od 20 milijuna kuna po navedenom Natječaju.

S obzirom da je Natječaj još uvijek otvoren, uvjeti kreditiranja nisu promijenjeni i provode se sa sljedećim poslovnim bankama: Zagrebačka banka d.d., Privredna banka Zagreb d.d., Samoborska banka d.d., Erste&Steiermärkische Bank d.d., Addiko Bank d.d., Hrvatska poštanska banka d.d., J&T banka d.d., Vaba d.d. Varaždin, Veneto banka d.d., Societe Generale Splitska banka d.d.

Kako nam je od velikog značaja stimulirati i pomagati gospodarstvenike na području grada, što činimo kroz subvencioniranje kamata ESIF zajmova, provođenjem edukacija za postojeće i potencijalne poduzetnike, uređivanjem infrastrukture u Poduzetničkoj zoni te oslobođenjem od komunalne naknade za sve novoizgrađene poslovno-proizvodne prostore i to u prvoj godini u stopostotnom iznosu, u drugoj godini u iznosu od 75 posto, a u trećoj 50 posto te oslobođenjem od plaćanja komunalnog doprinosa za nove poslovno proizvodne prostore, Grad Pregrada će i dalje u svom proračunu osigurati sredstva za subvenciju kamatne stope na poduzetničke kredite kroz ovaj program.

Pozivamo sve potencijalne korisnike s područja grada Pregrade da, ukoliko su zainteresirani, što prije podnesu zahtjev jer su sredstva ograničena.