Održana prezentacija povodom izbora za Dječje gradsko vijeće Grada Pregrade

U povodu nadolazećih izbora za Dječje gradsko vijeće Grada Pregrade, gradske službenice su u utorak, 23. listopada 2018., u OŠ Janka Leskovara održale prezentaciju kako bi se pregradske učenike i učenice upoznalo s pojmom i ulogom dječjih gradskih vijeća.

Na prezentaciji su sudjelovali učenici od 4. do 7. razreda OŠ Janka Leskovara Pregrada, kao i učenici 4. razreda područnih škola Benkovo, Gorjakovo, Kostel, Stipernica i Sopot. Njima je ukratko predstavljena povijest i važnost akcije Grad-prijatelj djece, ciljevi i djelokrug rada Dječjeg gradskog vijeća te rezultati rada u prošlim sazivima. Učenicima se ukratko obratio i gradonačelnik Marko Vešligaj, koji je istaknuo važnost uključenosti u rad Dječjeg gradskog vijeća jer ono služi kao poveznica djece i odraslih. Gradonačelnik je također pozvao djecu da se kandidiraju, napomenuvši im važnost aktivnog sudjelovanja u zajednici u kojoj žive, kako bi zajedničkim snagama mogli učiniti život djece boljim, sadržajnijim i ljepšim.

Dječje gradsko vijeće osigurava djeci slobodno izražavanje mišljenja, iznošenje prijedloga i sudjelovanje u procesu donošenja odluka, kojima se podiže kvaliteta življenja u gradu, a također upoznaje gradsku vlast s problemima i predlaže rješenja od interesa za djecu.

Podsjećamo da će se izbori za novi saziv Dječjeg gradskog vijeća održati 13. studenoga u 13 sati.