Održan Poduzetnički impuls 2015. u Pregradi

U gradu Pregradi je jučer 12.03.2015. godine, u prostoru Gradske vijećnice, s početkom u 14:00 sati, održana informativna radionica "Poduzetnički impuls 2015" koju Grad Pregrada organizira  u suradnji sa Ministarstvom poduzetništva i obrta. U okviru radionice prezentirao se Program poticanja poduzetništva i obrta za 2015. godinu su predstavnicima trgovačkih društava i obrta prezentirani dostupni natječaji unutar Poduzetničkog impulsa.Radionicu su održali predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta.

Voditeljica odjela za poduzetničku infrastrukturu u Ministarstvu poduzetništva i obrta Vlatka Mlakar predstavila je natječaje iz Poduzetničkog impulsa za 2015., dok je član Uprave HAMAG-BICRO Davor Becker predstavio kreditne linije i ostale načine financiranja za poduzetnike, obrtnike i trgovačka društva.

Grad Pregrada ovom prilikom još jednom je pozvao sve poduzetnike, obrtnike i predstavnike trgovačkih društava da dođu i prisustvuju ovom događaju i dobiju korisne informacije kako i na koji način mogu doći do bespovratnih sredstava potrebnih za daljnji razvoj poslovanja i jačanje konkurentnosti. Odaziv poduzetnika, obrtnika i predstavnika trgovačkih društva bio je poprilično velik, te ovim putem Grad pozdravlja  zainteresiranost poduzetnika, obrtnika i predstavnika  trgovačkih društava koji djeluju na području Grada i okolice, te se nadamo da će informacije dobivene na radionici biti korisne i od pomoći  u daljnjem aspektu poslovanja. 

Poduzetnički impuls 2015. u najvećoj će se mjeri, ukupno 88 posto, financirati sredstvima iz proračuna Europske unije, dok će ostatak sredstava biti raspoloživ iz državnog proračuna. Ove godine program se provodi u tri osnovna programa - "Mikro i malo poduzetništvo i obrt", "Sredstva iz fondova EU" te "Lakši pristup financiranju".

Smatramo kako je važno educirati i informirati  poduzetnike, obrtnike i trgovačka društva o natječajima,mogućnostima i sredstvima koje predstoje i mogu doprinijeti kvaliteti i načinu njihova rada te razvoju istog.