Obilježen Dan Grada Pregrade 2017.

Grad Pregrada ovog vikenda proslavio je svoj Dan, uz obilježavanje 20. godina od dobivanja statusa grada. Svježe jutro, na Bijelu nedjelju, započelo je svetom misom u crkvi BDM Pregrada povodom dana Grada, te mimohodom povijesnih postrojbi i prijavkom gradonačelniku Grada Pregrade, Marku Vešligaju ispred  zgrade Grada. Nakon prijavke zajedno su se uputili prema groblju, gdje je već tradicionalno položen vijenac i zapaljene su svijeće kod  Centralnog križa na Gradskom groblju u Pregradi.

U 11.00 sati predsjednik vijeća, Zlatko Šorša, otvorio je svečanu sjednicu Gradskoga vijeća Grada Pregrade. Sjednica je otvorena 16 minutnim videom o našem gradu, kojim su prikazani svi aspekti razvoja grada od područja odgoja i obrazovanja, kulture, sporta, ulaganja u infrastrukturu, gospodarstva te prirodnih ljepota i  turističkih destinacija grada. Video realno prikazuje rast i razvoj grada Pregrade, kroz sve godine uživanja statusa Grada, a u ljepotu i razvoj grada možete se uvjeriti pregledom videa na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=dn8pUGanlRw&app=desktop

Nakon pregleda videa, prisutnima se obratio i sam gradonačelnik Grada Pregrade, Marko Vešligaj. Premda je ove godine Grad Pregrada obilježio 20 godina od dobivanja statusa Grada, gradonačelnik se najviše osvrnuo na proteklu 2016. godinu, naglasivši ponajviše investicije u Poslovnoj zoni grada, rekonstrukciju javne rasvjete i asfaltiranje nerazvrstanih cesta. Izuzetno zadovoljstvo iskazao je na ostvarenim rezultatima na  podizanju transparentnosti rada gradske uprave, ojačanoj komunikaciji sa građanima/kama, te sve aktivnijim organizacijama civilnog društva na području grada.

Nakon gradonačelnika prisutnima su se obratili i dječja gradonačelnica Grada Pregrade, Marta Hercigonja, župan občine Žužemberk, Franc Škufca, predsjednica Županijske skupštine, Vlasta Hubicki, župan KZŽ, Željko Kolar i predsjednik SDP-a i saborski zastupnik, Davor Bernardić.

Na kraju svečane sjednice predsjednik Gradskog vijeća Grada Pregrade, Zlatko Šorša i gradonačelnik, Marko Vešligaj zajedno su podijelili javna priznanja za 2016. godinu. Ove godine dodijeljeno je čak 20 javnih priznanja, a nakon nekoliko godina dodijeljena je i povelja počasnog građanina, gospodinu Dragutinu Kamenskom. Dragutin Kamenski potom se obratio prisutnima sa par prigodnih riječi u ime svih dobitnika javnih priznanja. Osim javnih priznanja uručena je i nagrada za NAJ- volontera 2016. godine, gospodinu Ivanu Krogu, volonteru Gradskog društva Crvenog križa Pregrada.

U 12.30 predsjednik vijeća zaključio je svečanu sjednicu te pozvao sve na druženje u Gradsku kavanu i pod Šator dobre zabave.

Za glazbeni ugođaj svečane sjednice pobrinuo se Vokalni sastav KUD-a Pregrada pod vodstvom Lucije Vrhovski.