53. Međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam u Gornjoj Radgoni

U subotu, 22.08.2015. u okviru projekta „Edukacija za korisnike mjera ruralnog razvoja“  grad Pregrada je uz financijsku podršku Krapinsko - zagorske županije organizirao posjet 53. Međunarodnom poljoprivredno – prehrambenom sajmu -AGRA koji se održava od 22. - 27.08.2015. u Gornjoj Radgoni. Na najvažnijem poljoprivredno- prehrambenom sajmu u široj regiji predstavlja se vrhunska tehnologija, poljoprivredna mehanizacija i oprema za prehrambenu industriju, najkvalitetnija ponuda lokalnih i regionalnih prehrambenih proizvoda te vina i ekoloških poljoprivrednih proizvoda.
Na poziv za posjet sajmu odazvali su se članovi  Udruge pčelara „Medeni“, Udruge vinara i vinogradara „Dobra Kaplica“ te članovi Udruge stočara. Cilj posjeta Sajmu bio je omogućiti poljoprivrednicima i poljoprivrednim udrugama na području grada Pregrade da se upoznaju sa novim tehnološkim rješenjima koja će moći primjenjivati u njihovoj proizvodnji, te da na temelju prikupljenih informacija unaprijede svoju proizvodnju i sam plasman i prepoznatljivost svojih proizvoda na tržištu.
 
Nakon razgledavanja Sajma posjetili smo Radgonske Gorice. U razgledavanju vinarije obišli smo tri vinske kleti i to redom: Klet Pod skalo gdje dozrijevaju najpoznatiji pjenušci vinarije, zatim Klet pod Rimskim kolesom i Klet Pod slapom koje su povezane tunelom, i u njima se čuvaju radgonska buteljna vina.