Za novu Dječju gradonačelnicu izabrana Lucija Horvat

U Gradskoj vijećnici u Pregradi u četvrtak 29. studenoga 2018. održana je konstituirajuća sjednica trećeg saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Pregrade. Na početku sjednice okupljene dječje gradske vijećnike pozdravili su gradonačelnik Marko Vešligaj i zamjenica Gordana Križanec Ružić te im čestitali na izboru u novi saziv. Nakon predstavljanja kandidatkinja za Dječju gradonačelnicu, novi dječji gradski vijećnici i vijećnice u demokratskom su duhu odlučivali tko će njihove i interese ostale pregradske djece zastupati u sljedećem programskom razdoblju te je nakon dva kruga glasovanja, za novu Dječju gradonačelnicu Pregrade izabrana učenica sedmog razreda Lucija Horvat sa osam osvojenih glasova, dok je njena zamjenica učenica petog razreda Ana Šantek, koja je osvojila sedam glasova. Među kandidatkinjama za Dječju gradonačelnicu bila je još i Ela Čuček, učenica četvrtog razreda PŠ Benkovo.

Sukladno članku 3. Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Dječjeg gradskog vijeća Grada Pregrade (Službeni glasnik Krapinsko-zagorske županije br. 23/16) gradonačelnik Marko Vešligaj je za predsjednicu Dječjeg gradskog vijeća Grada Pregrade imenovao Elu Leskovar, a nakon uspješnog vođenja dva dosadašnja saziva dječjih vijećnika i vijećnica, za njihovu voditeljicu ponovno je imenovana Jasna Vnuk.

Ostali vijećnici i vijećnice Grada Pregrade jesu Matija Baričević, Marijana Špoljar, Luka Horvat, Dina Krsnik, Karlo Vrhovski, Renato Šoštarić, Petar Herak, Paola Sekušak, Ivan Burić, Ela Čuček, Tea Deanović, Patrik Ivanjko, Petra Špiljak.

Grad Pregrada izborima i konstituiranjem Dječjeg gradskog vijeća nastavlja dobru praksu uključenosti djece i mladih u rad Grada te na taj način osigurava da se čuje njihov glas u donošenju odluka i prijedloga koje su važne za dobar život svih naših građana i građanki. Izabranoj Dječjoj gradonačelnici i njenoj zamjenici Grad Pregrada čestita na ostvarenom rezultatu te želi puno sreće i uspjeha u obnašanju dužnosti.