Za edukaciju korisnika mjera ruralnog razvoja KZŽ osigurala 154 tisuće i 710 kuna

U četvrtak, 07. svibnja 2015. godine u Krapini su potpisani ugovori sa korisnicima koji su ostvarili pravo na potporu po Javnom pozivu Krapinsko-zagorske županije za edukaciju korisnika mjera ruralnog razvoja. 

Ugovore s korisnicima potpisao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je istaknuo da je cilj mjere priprema poljoprivrednika s područja Krapinsko-zagorske županije za sudjelovanje na zajedničkom tržištu Europske unije i njihove bolje osposobljenosti za primjenu zajedničke poljoprivredne politike.  Župan Kolar dodao je da su pravo na potpore na provedenom natječaju ostvarila 94 korisnika.

Župan Kolar podsjetio je na ogromni potencijal europskih fondova i količinu sredstava koja će u narednom periodu biti na raspolaganju Republici Hrvatskoj, dodavši da se do njih može doći jedino sa dobro pripremljenim projektima.

Potpore su dodjeljivane u tri kategorije; za aktivnost organiziranja posjete stručnim i znanstvenim institucijama, oglednim tvrtkama i gospodarstvima u zemljama EU-a, a vezano uz ruralni razvitak i tehnologiju i organizaciju poljoprivredne proizvodnje potpisano je 14 ugovora u ukupnom iznosu od 90.400,00 kuna. 

Za aktivnost organiziranja predavanja, savjetovanja, tečajeva i seminara iz područja  ruralnog razvoja i tehnologije i organizacije poljoprivredne proizvodnje potpisano je 8 ugovora u ukupnom iznosu od 43.800,00 kuna. Zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek dodao je da će preostalim korisnicima, njih 72, za aktivnost sudjelovanja na predavanjima, savjetovanjima, tečajevima i seminarima iz ruralnog razvoja i tehnologije i organizacije poljoprivredne proizvodnje biti isplaćeno ukupno 20.510,00 kuna.