Uslugom Financijske kartice jednostavno izvršavajte i pratite svoje obveze prema Gradu

Financijske kartice ilustracija

Nakon što je Grad Pregrada u suradnji s tvrtkom Libusoft Cicom d.o.o. za svoje građane kreirao online platformu Otvoreni grad, na nju je implementirano čak sedam usluga. Sve one pogoduju povećanju učinkovitosti rada i komunikacije djelatnika Gradske uprave s javnosti. S obzirom na to da postoji mnoštvo različitih vrsta financijskih transakcija između građana i Gradske uprave, na platformi postoji usluga Financijske kartice, koja te procese maksimalno pojednostavljuje. Čitavoj je platformi, pa tako i samoj usluzi, moguće pristupiti s bilo kojeg uređaja koji je povezan na internet, a čime se mnogi procesi koji su vezani uz Gradsku upravu, mogu odraditi iz vlastitog doma.

Plaćanje računa nikada nije bilo brže i jednostavnije

Financijske kartice usluga je koja omogućava vođenje evidencije svih obavljenih novčanih transakcija. Putem nje građani ostvaruju brzi i jednostavni uvid u novčano stanje, ali i u svoje obveze prema Gradu. Ova usluga nudi sve potrebne informacije o izdanim računima kao i podatke za njihovo plaćanje. Uz račune koje je potrebno platiti, mogu se vidjeti i oni stornirani ili krivo izdani, ali i popis izvršenih obveza. Uz Financijske kartice svaka financijska dužnost prema Gradu vidljiva je u bilo kojem trenutku, pa se sama usluga može koristiti i kao svojevrsni podsjetnik. Svim navedenim podacima može se, osim preko platforme, pristupiti i putem aplikacije mobilnog bankarstva, a sve u svrhu maksimalnog olakšanja pristupa relevantnim informacijama. Zbog očuvanja sigurnosti i privatnosti, građani usluzi Financijske kartice pristupaju putem zaštićenog računa za prijavu.

Osim standardne prijave putem korisničkog imena i zaporke, prijava na platformu će se moći provesti i putem Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava (NIAS), koji će uskoro biti dostupan za javnost. Do tada svi građani od Grada mogu zatražiti podatke za prijavu  i uključiti se na digitalnu platformu kako bi administrativne procese obavljali brzo i učinkovito s bilo kojeg mjesta. Ostale pravovremene informacije i zanimljivosti o ovom projektu pratite na gradskim Facebook i Instagram stranicama.