U Kostelu postavljeni znakovi s poučnim porukama o čuvanju okoliša

Udruga kostelskih žena

Udruga kostelskih žena u četvrtak, 10. lipnja 2021. organizirala je radnu akciju postavljanja znakova s poučnim porukama o čuvanju okoliša od izvora vode u Kostelu do Kostelgrada.

U akciju se uključilo sedam članica udruge te Davor Petrak koji je izradio znakove i pomogao s montiranjem.

„Udruga kostelskih žena već dugo godina brine o okolišu i sudjeluje u akcijama čišćenja, a ove godine smo se odlučile više tome posvetiti. Zbog nemogućnosti održavanja naših uobičajenih aktivnosti i radionica radi epidemiološke situacije i potaknute lošom situacijom odlaganja smeća u prirodi, u ožujku smo organizirale čistku u Kostelu uz pomoć Niskogradnje koji su organizirali odnos svih vreća“, rekla je predsjednica Kostelskih žena Tamara Capes te dodala da je ovaj projekt osmišljen uz pomoć Koliberi Original, učenika PŠ Kostel i gospodina Krsnika.

„Želja nam je bila uključiti djecu iz PŠ Kostel kako bi već u ranoj dobi razvijali odgovorno ponašanje, a sad smo u fazi odrađivanja volonterske akcije uređenja Eko kutka kod PŠ Kostel koju financira LAG Zagorje-Sutla iz projekta #ajmoLAG. Ovim putem zahvaljujemo Kostel Prometu na velikodušnoj donaciji, Koliberi Original na izradi i donaciji pet znakova, kao i svima ostalima koji su sudjelovali i pomogli da ova akcija bude uspješna“, istaknula je predsjednica udruge Tamara Capes.