U Benkovu obnovljeno školsko igralište

Prigodnim programom učenici PŠ Benkovo obilježili su jučer, 14. lipnja kraj školske godine. Događanju su prisustvovali zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj i njegova zamjenica Gordana Križanec Ružić te ravnateljica Osnovne škole Janka Leskovara Zdravka Žiger Žgela.

Na radost 25 učenika, Područna škola u Benkovu odnedavno ima obnovljeno vanjsko školsko igralište. Investiciju vrijednu 130 tisuća kuna financirala je Krapinsko-zagorska županija, a u sklopu nje saniran je odron na zapadnom dijelu igrališta, postavljeni su novi golovi, kao i novi stupovi te zaštitna ograda. Također je riješen odvod, izvršeno je betoniranje stepenica te ulaznog podesta kod ulaza škole i dvorane. Osim toga, postavljena je ograda na ulazu u školu, popravljen je prag na ulaznim vratima te je sređen parapetni zid.

Zamjenica župana izrazila je zadovoljstvo što je igralište obnovljeno te dodala kako Županija nastoji omogućiti svima iste uvjete za obrazovanje, a gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj zahvalio je Županiji na ovoj vrijednoj investiciji, istaknuvši da će ovo igralište učenici osim za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture, moći koristiti i u svoje slobodno vrijeme.