SVEČANA SJEDNICA POVODOM DANA GRADA PREGRADE

    U nedjelju 12. travnja obilježen je Dan grada Pregrade. Svečanost je započela svečanom misom u crkvi Blažene Djevice Marije u Pregradi, na kojoj su prisustvovali predstavnici Grada, članovi povijesnih postrojbi, građani grada Pregrade i posjetitelji. Nakon završetka svečane mise, održan je mimohod povijesnih postrojbi Republike Hrvatske u čast dana Grada, uz pratnju Limene glazbe Pregrada. Povijesne postrojbe Republike Hrvatske i kuburaška društva svojim prisustvom odali su počast gradu Pregradi, a  nakon prijavka gradonačelniku  mimohod kroz grad uz Limenu glazbu Pregrada, 
    Nakon održanog mimohoda, u 11.00 sati u Gradskoj vijećnici započela je Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Pregrade. Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Pregrade Zlatko Šorša, uz pozdrav počasnim gostima; zamjenici  ministra  poljoprivrede Snježani Španjol, županu Krapinsko-zagorske županije Željku Kolaru, zamjenici župana Krapinsko- zagorske županije Jasni Petek, saborskoj zastupnici Dunji Špoljar, predsjednici županijske skupštine Krapinsko- zagorske županije Vlasti Hubicki, predsjedniku Hrvatske obrtničke komore Dragutinu Ranogajcu, direktoru Hrvatskih voda Ivici Plišiću, članu Uprave FINE i predsjedniku GV grada Krapine Željku Paviću, županu opčine Žužemberk Francu Škufcu sa suradnicima, županu opčine  Rogatec Martinu Mikoliču, predsjedniku Gradskog vijeća Grada Iloka Željku Sladetiću, gradonačelnicima  i načelnicima, predstavnicima javnih, županijskih i gradskih trgovačkih društava i ustanova, građanima grada Pregrade, predstavnicima medija te svim ostalim uzvanicima i gostima.
    Nakon otvaranja Svečane sjednice, uzvanicima i gostima obratio se gradonačelnik grada Pregrade, te održao prezetaciju kako bi ukratko predočio koji projekti su izvršeni na području grada i što se sve namjerava učiniti. Također, gradonačelnik se u ime grada zahvalio svima koji surađuju i pružaju podršku gradu Pregradi kako bi njen razvitak u gospodarskom, kulturnom, infrastrukturnom ali i u ostalim područjima bio što brži i uspješniji.
    Nakon gradonačelnika grada Pregrade Marka Vešligaja, uzvanicima i gostima ukratko se obratio dječji gradonačelnik grada Pregrade, Leo Filipčić, te pokazao kako i mladi imaju ideje, volju i planove kako bi život za najmlađe građane grada Pregrade bio što bolji i perspektivniji.
    Ukratko su se uzvanicima i gostima obratili predsjednica županijske skupštine KZŽ, Jasna Hubicki, župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar  i direktor Hrvatskih voda, Ivica Plišić, te načelnik Općine Sv. Križ Začretja, Marko Kos. 
    Nakon održanih govora, predsjednik Gradskog vijeća grada Iloka, Željko Sladetić i gradonačelnik grada Pregrade Marko Vešligaj potpisali su Sporazum o suradnji Grada Pregrade i Grada Iloka. Suradnja će se odvijati na razini udruga, organizacija, institucija, manifestacija, putem gradonačelnika, gradskog vijeća i gradskih uprava, a na području kulture, obrazovanja, gospodarstva, lokalne samouprave, sporta kao i na drugim područjima društvenog života.
    Nakon održanih govora, predsjednik Gradskog vijeća grada Pregrade, Zlatko Šorša i gradonačelnik Marko Vešligaj dodijelili su zahvalnice, diplome i plakete Grada Pregrade. 
Zahvalnice Grada Pregrade dodijeljene su doktorici Ljubici Stiić Grahovac, za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenje zdravstva, Siniši Horvatu, za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenje tehničke kulture i sporta, Nataliji Leskovar, za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa mladih, Sari Pondeljak, za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenju kulture   na području književnosti, Ivanu Krogu, za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenje kulture i sporta, Udruzi mladih Cigrovec, za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa, Kuburaškom društvu „Sloga Stipernica“, za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa, 4.b. razredu Osnove škole Janka Leskovara, za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa. Diplome Grada Pregrade dodijeljene su Ljubici Leskovar, za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenju  društvenog života i Zdravku Halamiću, za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenju  društvenog života  na području kulture, dok su plakete Grada Pregrade dodijeljene Branki Krog, za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenju kulture i Josipu Zdolcu (posthumno), za osobite uspjehe u razvoju društvenih      odnosa i unapređenju  gospodarstva.
Za glazbeni ugođaj ove svečane sjednice zaslužni su bili  članovi Glazbene udruge „Kmeti“.
    Završetkom Svečane sjednice na Trgu Gospe Kunagorske, uz ponudu hrane i pića, organizirano  je druženje za građane i posjetitelje grada na kojem su prisustvovali gradonačelnik grada Pregrade Marko Vešligaj, župan Krapinsko- zagorske županije Željko Kolar i direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić. Druženje je svojom glazbom popratio Jazz sastav Glazbene škole Pregrada.

Prilozi

PrilogVeličina
Image icon IMGP7483.jpg85.04 KB
Image icon IMGP7505.jpg304.98 KB
Image icon IMGP7506.jpg118.16 KB
Image icon IMGP7511.jpg286.87 KB
Image icon P4120141.jpg95.35 KB