Sutra se na Vinagori otvara 48. izdanje manifestacije Branje grojzdja

Ove subote, 22. rujna 2018., otvara se 48. izdanje napoznatije pregradske manifestacije “Branje grojzdja”. S obzirom na to da se prošle godine manifestacija vratila svojim korijenima, koji sežu u daleku 1939. godinu, pa je tako otvorenje upriličeno uz berbu grožđa u vinogradu u Plemenšćini, i ove će se godine otvorenje održati na bregu, također poznatom po brojnim vinogradima, Vinagori.

Okupljanje je u 10 sati, u vinogradu kuće za odmor “Wine Hill”. Uz gradonačelnika i saborskog zastupnika Marka Vešligaja, njegovu zamjenicu Gordanu Križanec Ružić, kao i župana Željka Kolara, rukave će zasukati i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, članovi Gradskog vijeća, mjesnih odbora te direktori gradskih društava. Uz glazbu i veselje, za koje će se pobrinuti tamburaši KUD-a Pregrada, održat će se i potraga za tajanstvenim grozdom. Naime, negdje među trsovima podmetnut će se grozd koji tamo ne pripada, a sretnik koji ga pronađe, osvojit će simboličnu nagradu.

Popodnevni sati rezervirani su za djecu koja će se moći zabaviti uz program Plesnog studija DIV i Triko cirkuskog teatra. Uigrani tim plesnog studija „DIV“ uz voditelja Ivana Pogačića i Gradsku knjižnicu te ovogodišnjeg gosta Matka Šiška priređuju djeci večer punu veselja.
Od 18 sati na Trgu Gospe Kunagorske očekuje vas plesni program ritmičkih grupa, a nakon toga održava se street art show s elementima žongliranja, ekvilibriranja, fakirskih vještina, komedije i vatrenih točaka, pogodan za sve uzraste.