Sudjelujte u radionici Mladi odlučuju!

Grad Pregrada zajedno s partnerima Lokalnom akcijskom grupom Zagorje-Sutla i Mrežom udruga Zagor krenuo je s provedbom projekta „Mladi u Centru“ koji za cilj ima unaprijediti status mladih u našem gradu. Kroz dijalog mladih s gradonačelnikom i Gradskim vijećem želimo kreirati sadržaje koji su mladima potrebni i zanimljivi, a posebice želimo zajednički osmisliti budući gradski centar za mlade.

Jedan od gradskih projekata u kojem će mladi pronaći svoje mjesto je uređenje pregradske kino dvorane u kojoj će uskoro krenuti radovi na uređenju krovišta, a nakon čega sijedi i unutarnje uređenje. Ovo je prilika mladima da kažu kakav prostor kina žele.

Sljedeće godine započinjemo i s izgradnjom Kulturnog centra koji će dodatno proširiti prostor mladima za kulturno djelovanje i unaprijediti kvalitetu glazbenog obrazovanja u gradu te izradom novog gradskog programa za mlade u čemu je glas mladih ključan.

Mladi su temelj razvoja našeg grada danas i u budućnosti stoga vas sve u dobi od 13 do 30 godina pozivamo da nam se pridružite na radionicama kroz koje ćete imati priliku izraziti svoje mišljenje, ideje i vizije, ali i razgovarati s donositeljima odluka te dobiti sve relevantne informacije vezane uz djelovanje gradonačelnika i gradskog vijeća.

Svi mladi koji sudjeluju u projektu imat će prilike dobiti Youthpass koji predstavlja standardiziranu potvrdu kakvu dobivaju mladi koji sudjeluju u Erasmus+ projektima diljem Europske unije te koja ima za cilj doprinjeti priznavanju neformalnog učenja mladih i time njihovoj većoj zapošljivosti.

Radionice se održavaju u sljedećim terminima:

8.12.2018. – Mladi odlučuju! – Gradska vijećnica (J.K.Tuškana 2, Pregrada) – upoznavanje s projektom i razgovor s mladima

15.12.2018. – Studijski izlet i razgovor: upoznajmo Regenerator, Centar za mlade KZŽ, Zelenu dvoranu i Stub Klub te razgovarajmo o mladima u Zaboku i Donjoj Stubici

26.01.2019. – World cafe: kakav Centar za mlade treba Pregradi?

23.02.2019. – Strukturirani dijalog s pregradskim gradonačelnikom i gradskim vijećem

26.04.2019. – Završna konferencija – predstavljanje rezultata projekta

Za sve radionice mladima su osigurani materijali za sudjelovanje, prehrana, osvježenje te prijevoz za studijske posjete. Molimo zainteresirane mlade da prijave svoje sudjelovanje na email mladi@pregrada.hr.

Projekt Mladi u centru sufinancira Europska unija iz programa Erasmus +, Ključna aktivnost 3 za područje mladih, za aktivnost Sastanci mladih i donositelja odluka.