Subota na Branju grojzdja

Subotnji program manifestacije "Branje grojzdja" započinje već u 9 sati na Kunagori gdje LD Kuna tijekom cijelog dana organizira streljačku disciplinu gađanja glinenih golubova.

U 10 sati u OŠ Janka Leskovara kreće brzopotezni šahovski turnir u organizaciji Šahovskog kluba, a od 14 sati u Ulici Stjepana Radića možete pogledati izložbu oldtimera. Nakon toga, u 15 sati Savjet mladih organizira Moto-alku. Ova zabavna i zanimljiva igra nastala je po uzoru na Sinjsku alku, ali se umjesto na konjima, osobe natječe u svojim limenim ljubimcima.

U 16 h u Gradskoj vijećnici održava se predstavljanje knjige Vilima Karlovića „Preživio sam Vukovar i Ovčaru“ u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja grada Pregrade. Na nogometnom igralištu NK Pregrada od 18 sati nastavlja se Kup mjesnih odbora, a u 19 sati možete pogledati revijalnu utakmicu Udruga hrvatskih branitelja Pregrade i Desinića.

Kao i prethodna dva dana, večer je rezervirana za glazbu. Tako vas od 20 sati pod šatorom Terenac zabavlja grupa Optimisti Zagorja, a na Trgu Gospe Kunagorske možete uživati uz Tomattur do 22 sata, kada na pozornicu stižu Učiteljice.

Tijekom cijelog u Osnovnoj školi Janka Leskovara moći će se pogledati izložba malih životinja u organizaciji Udruge uzgajatelja malih životinja, a od 18 do 22 sata na Trgu Gospe Kunagorske održava se tradicijski sajam.