Sat za planet Zemlju: Ugasi svjetla i pokreni se za planet

Sat za planet Zemlju

 

Uz moto „Pokreni se za planet“, inicijativa WWF-a, svjetske organizacije za zaštitu prirode, Sat za planet Zemlju ovog će vikenda ponovno ujediniti milijune ljudi diljem svijeta koji će tako pokazati svoju predanost planetu.

Sat za planet Zemlju održava se u subotu, 27. ožujka u 20:30 sati, a kao i svake godine, Grad Pregrada uključit će se u akciju isključivanjem dekorativne rasvjete u središtu grada.

Pozivamo i vas da se uključite u akciju gašenjem svjetla u vašim domovima, ali i da se pridružite Zoom događaju koji će se održati u vrijeme Sata za planet Zemlju, na kojem će se govoriti o inicijativama kojima se možete priključiti kako bi zaštitili prirodu i pomogli ublažavanju klimatskih promjena.

Ovogodišnji Sat za planet Zemlju usmjeren je na govor o klimatskim promjenama, čijih smo posljedica sada svjesniji nego ikada prije. Prethodnu godinu obilježili su brojni ekstremni vremenski događaji, poput porasta temperatura, zagađenosti rijeka, češćih šumskih požara, pojave novih zaraznih bolesti - svi su oni povezani s klimom i imaju izravan utjecaj na čovječanstvo. Gašenjem svjetala simbolično ukazujemo na klimatske probleme koji postoje, a u čijem suzbijanju svatko od nas ima važnu ulogu.