PROLJETNA BICIKLIJADA – 26.04., nedjelja, u 15.00 sati, Trg Gospe Kunagorske

U sklopu gradskog natječaja udruga CUG dobila je sredstva za projekt promocije rekreativnog življenja i biciklizma. Tim je sredstvima u prosincu 2014. održano predavanje "Biciklirajmo zajedno" te je nabavljen stalak za bicikle koji je postavljen ispred zgrade Gradske knjižnice i muzeja na korištenje građanima. U petak 17. travnja kao najava održano je putopisno predavanje "Električnim skuterima od Kine do Hrvatske", a glavni dio projekta, rekreativna biciklijada za sve uzraste ulicama grada organizira se u nedjelju 26. travnja kao dio programa "Proljeće u Pregradi". 

U 15 sati počinje zabavni program za djecu u organizaciji uvijek sjajnog Ivana Pogačića. U isto će vrijeme građani moći posjetiti štand MUP-a te registrirati svoj bicikl, a gospođa Andrea Jurić policijska službenica za prevenciju Policijske uprave krapinsko-zagorske dati će korisne informacije o sigurnosti.

Oko 15.30 krenut će velika biciklijada ulicama grada. Od Trga Gospe Kunagorske proći će ulicom Stjepana Radića te ući u Kolariju. Iz Kolarije će proći industrijskom cestom, prijeći Janka Leskovara te ući u ulicu Matije Gupca gdje nas očekuje i najzahtjevniji dio - uspon do Gorice. Iz Goričke ulice krenut će prema Domu zdravlja te se Kunovićevom vratiti na gradski trg gdje ćemo se osvježiti sokovima i grickalicama te još malo zabaviti.

Sigurnosne napomene: Promet neće biti zatvoren već će biti pod pratnjom volontera i djelatnika MUP-a – biciklistima će se osigurati nesmetan prolazak. Biciklisti NE smiju prelaziti u drugi trak jer će se njime odvijati promet! Maloljetnici obavezno moraju imati kacige. Najstrože se treba pridržavati uputa redara koji će biti raspoređeni na svim punktovima na kojima će biciklisti prelaziti glavne prometnice.

Udruga CUG vas poziva da izvadite svoje bicikle, provjerite gume, očistite ih od prašine, stavite tenisice te nam se uz osmijeh pridružite u kruženju našim prekrasnim gradom! Sve vozače na četiri kotača molimo za razumijevanje i da nam uz osmijeh potrubite za podršku.

Pedalirajmo zajedno!