Poziv na radionicu "Korištenje toplinske energije iz biomase za zgrade javne namjene - mogućnosti za privatne šumovlasnike i poduzetnike"

Izuzetna nam je čast pozvati Vas na stručnu radionicu „Korištenje toplinske energije iz biomase za zgrade javne namjene - mogućnosti za privatne šumovlasnike i poduzetnike“ koja će se održati u sklopu projekta BioHeatLocal u četvrtak 17. travnja 2015., s početkom u 19.00 sati, na adresi Gornje Jesenje 103, Gornje Jesenje (Dom kulture).
 
Projekt drvna biomasa za regionalni razvoj (akronim: BioHeatLocal) je projekt u sklopu IPA operativnog programa Slovenija – Hrvatska 2007 – 2013. Općeniti cilj projekta je povećano i poboljšano iskorištavanje drva lošije kvalitete za energetske svrhe, utemeljeno na uspostavi lokalnih proizvodnih lanaca. Koordinator projekta je Gozdarski Inštitut Slovenije iz Ljubljane, a partneri sa slovenske strane uključuju, Lokalnu energetsku agenciju Dolenjska – Posavje –Bela Krajina iz Krškog, Lokalnu energetsku agenciju Spodnje Podravje iz Ptuja i Kmetijsko gozdarski zavod Maribor. Partneri s hrvatske strane su Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske i Hrvatske šume d.o.o.
 
Naglasci radionice su:
 
• Privatne šume u RH i Krapinsko-zagorskoj županiji
• Sabirno logistički centri za biomasu
• Tehnologije proizvodnje i izračun cijena drvne sječke u ovisnosti o udjelu vlage, kako pokrenuti vlastitu proizvodnju – primjeri iz prakse i tržišni odnosi
• Mehanizmi prodaje topline iz drvne sječke.
 
Molimo da potvrdite Vaš dolazak na sbardak@regea.org .

 

Prilozi

PrilogVeličina
PDF icon program_Jesenje.pdf307.65 KB