Poziv na radionicu “Uvod u menadžment volontera“

Program JAKO poziva vas na poludnevnu radionicu pod nazivom “Uvod u menadžment volontera”, koja će se održati u četvrtak, 16.04.2015. godine u Oroslavju, u Gradskoj knjižnici Oroslavje, Park Vranyczanya 1.

Radionica će se održati u terminu od 17:00 do 21:00 sat.

Radionica  je  namijenjena  organizacijama  civilnoga  društva  i  volonterima/kama  koji provode i/ili žele provoditi ili sudjelovati u volonterskim aktivnostima. Uz teorijski dio sudionici/ce će raditi i praktični dio kroz vježbe vezane uz dokumentaciju o volonterima/kama i organizatorima volontiranja te će dobiti pregled uspješnih volonterskih akcija i inicijativa.

Na radionici će se govoriti o:

    Zakonu o volonterstvu i pravnim okvirima

    Opisu poslova volontera/ki

    Evidenciji i evaluaciji volontera/ki

    Ugovoru o volontiranju, potvrdama i volonterskim knjižicama

    Potporama u razvoju volonterstva na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou.

Sve  zainteresirane  molimo  da  se  prijave  putem  e-maila   zagor@programjako.info  (s podacima ime i prezime, organizacija i broj mobitela ili telefon) ili prijavnog obrasca na http://programjako.info najkasnije do 13.04.2015. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj sudionika je ograničen na 20.

Program JAKO (www.programjako.info) dio je Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg provodi i financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.