Povorkom berača i beračica završilo 48. Branje grojzdja

Povorkom beračica i berača te kulinarskim kupom u čast zagorskog kuhara Slavka Večerića u nedjelju 30. rujna završila je manifestacija „Branje grojzdja“ koja je ove godine održana po 48. puta. Lijepo nedjeljno vrijeme privuklo je mnogobrojne građane koji su s veseljem pratili povorku kola koja je, krenuvši od Dječjeg vrtića "Naša radost", prošla ulicama grada do Trga Gospe Kunagorske gdje je održana završna svečanost. U povorci su, osim kola, sudjelovali KUD Pregrada s odraslom i dječjom folklornom sekcijom te tamburašima, KUD Horvatska, klapa Kmeti te polaznici pregradskog dječjeg vrtića „Naša radost“ koji su sve prisutne počastili svojim koreografijama.

Odlukom žirija najboljom malom beračicom proglašena je Lucija Trdinšak, najboljim malim beračem Vid Horvat dok je najbolja beračica Marijana Fistrić, a najbolji berač Stanko Mikuš. Najboljim kolima proglašena su ona obitelji Bračević – Hršak iz Petrovskog, a najboljom grupom proglašena je ona Branka Cerovskog iz Petrovskog. Pobjednicima su uručene i vrijedne nagrade, a čestitali su im gradonačelnik Marko Vešligaj, dječja gradonačelnica Marta Hercigonja i župan Željko Kolar.

Gradonačelnik Marko Vešligaj istaknuo je kako je kroz devet dana događanja u sklopu Branja grozdja manifestaciju posjetilo oko 10.000 ljudi te je dodao da se Grad Pregrada i TZP Srce Zagorja već polako pripremaju za jubilarno 50. izdanje Branja grozdja koje će se održati za dvije godine. Također je rekao  kako ga jako veseli što je ovogodišnja novina kulinarski kup posvećen Pregračaninu i vrhunskom kuharu, nažalost prerano preminulom, Slavku Večeriću. Manifestaciju je pohvalio i župan Željko Kolar.

Zahvaljujemo svima koji su bili dio ovogodišnjeg Branja grojzdja i svojim sudjelovanjem obogatili program.

Sve fotografije s ovogodišnje manifestacije Branje grojzdja koja je trajala devet dana možete pogledati na Facebook stranicama Branje grojzdja Pregrada i Zajednica fotografa Pregrada.