Potpisani ugovori o načinu provedbe Programa „Kreditom do uspjeha 2014.“

U ponedjeljak, 16. ožujka 2015. godine u Krapini su potpisani ugovori o načinu provedbe Programa „Kreditom do uspjeha 2014.“ Mjera 1 – „ Kreditom do konkurentnosti“. Ugovore je potpisao župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar sa gradonačelnicima i načelnicima zagorskih gradova i općina, koji su se time obvezali preuzeti dio subvencioniranja kamate u sklopu navedenog programa.

Vlada RH  je u rujnu prošle godine donijela Zaključak kojim je prihvaćen navedeni program, a koji će se provoditi s Ministarstvom poduzetništva i obrta, poslovnim bankama, Krapinsko-zagorskom županijom i jedinicama lokalne samouprave. „U suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta osigurano je 68 milijuna kuna, a već imamo potpisane ugovore i s osam banaka. Rok za iskorištenje tih sredstava je četiri godine.

Sastanak je bio prilika da se gradonačelnike i načelnike upozna i s Natječajem za dodjelu financijskih potpora projektima ili programima udruga s područja KZŽ, odnosno da se apelira na njih da upoznaju i obavijeste predstavnike udruga sa svog područja da će se održavati edukacije o načinu provedbe, popunjavanju dokumentacije te procesu javljanja na natječaj, kojim je za udruge osigurano ukupno 500.000 kuna.

Edukacije će se održavati u šest središta nekadašnjih općina, a prva će biti 23. ožujka u Kulturnom centru Klanjec, s početkom u 18,00 sati. U isto će vrijeme počinjati i ostale edukacije – 25. ožujka u donjostubičkoj Knjižnici, 27. ožujka u Srednjoj školi Krapina, 30. ožujka u zlatarskoj Gradskoj vijećnici, 01. travnja u Velikoj galeriji Grada Zaboka te 03. travnja u pregradskoj Gradskoj vijećnici.