Potpisan ugovor: Kreće dogradnja pregradskog dječjeg vrtića

Potpisivanje ugovora

U Gradskoj vijećnici u Pregradi u četvrtak, 8. travnja 2021. gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj potpisao je Ugovor o javnoj nabavi radova na rekonstrukciji zgrade Dječjeg vrtića Naša radost s izvođačem radova, Zanatskom zadrugom Kuna-gora.

Naime, kako bi se odgovorilo na potrebe za smještaj pregradske djece u vrtić, bilo je nužno krenuti u dogradnju za što je u gradskom proračunu za 2021. godinu osiguran iznos od 2.525.065,00 kuna.        

„Potrebe za upis djece u vrtić konstantno se povećavaju. Svake godine se taj broj povećava za jednu odgojnu skupinu pa nam je dogradnja vrtića nužna. Sredstva za dogradnju smo osigurali u gradskom proračunu, bili smo uspješni na pozivu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU gdje smo ostvarili 250 tisuća kuna za ovaj projekt, a također smo aplicirali na Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. godini Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade,“ rekao je gradonačelnik Marko Vešligaj prilikom potpisivanja ugovora.

Potpisivanju su prisustvovale i zamjenica gradonačelnika Gordana Križanec Ružić te ravnateljica DV Naša radost Gordana Krizmanić koja je istaknula kako se veseli dogradnji vrtića.

Sukladno ponudi izvođača, cijena radova iznosi 2.161.182,45 kuna bez PDV-a, a radovi obuhvaćaju pripremne radove i razgradnju, zemljane, zidarske, betonske, tesarske, limarske, izolaterske i gipsarske radove, fasadnu stolariju i bravariju, unutarnju stolariju, keramičarske, podopolagačke, soboslikarske i ličilačke radove, fasadni sistem te vanjsko uređenje. Rješava se vodovod i odvodnja te nabavlja sanitarna oprema, a tu su i elektro radovi te instalacija grijanja i hlađenja i ventilacije.

Stručni nadzor obavljat će Kostelgrad projekt d.o.o., dok je predviđeni rok za dovršetak jesen ove godine.