Područna škola Stipernica

Grad Pregrada se početkom 2015. godine prijavio na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice na kojem je sa svojim projektom  "Dovršenje izgradnje područne škole Stipernica" ostvarilo novčana sredstva u iznosu od 420.000,00 kn za dovršenje izgradnje područne škole Stipernica.

Cilj ovog projekta je revitalizacija slabije razvijenog seoskog područja kroz dostupnost osnovnoškolskog obrazovanja. U područnoj školi Stipernica provodit će se nastava od I. do IV. razreda osnovne škole. Građevina je projektirana u skladu sa brojem školske djece u upisnom području škole, uz mogućnost preuzimanja učenika susjedne manje područne škole. Očekivani rezultat je podizanje kvalitete života na selu i povećana dostupnost obrazovanja.

Ove godine za Program održivog razvoja lokalne zajednice odabrano je 112 projekata koje će Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinancirati s 38.488.000,00 kn. Od svih jedinica lokalne samouprave na području Krapinsko-zagorske županije Grad Pregrada je sa 420.000,00 kuna uspjela dobiti najveći iznos sufinanciranja.