Po prvi puta novorođenoj djeci iz Pregrade podijeljeni „Paketi za super početak“

U Gradskoj vijećnici u Pregradi danas je održan prvi prijem novorođenčadi u 2018. godini za trinaestero beba i njihovih obitelji. Na prijmu je po prvi puta gradonačelnik Marko Vešligaj roditeljima podijelio tzv. „Paket za super početak“, koji sadržava osnovne potrepštine za bebe potrebne svakom novom roditelju. Naime, Grad Pregrada u svojem je proračunu za 2018. godinu udvostručio iznos dosadašnje naknade za novorođenu djecu pa će tako roditelji s područja Pregrade od ove godine primati potporu za novorođenčad u vrijednosti od dvije tisuće kuna.

Sukladno novoj Odluci o socijalnoj skrbi iznos naknade raspodijeljen je na način da se tisuću kuna ostvaruje u novčanom obliku, dok će još tisuću kuna biti dodijeljeno u obliku prigodnog paketa za svako novorođeno dijete. "Paket za super početak" osmišljen je po uzoru na skandinavske zemlje, a sadrži hrvatske proizvode od stopostotnog pamuka s bojama i detaljima koji simboliziraju Pregradu. Također, tek rođeni Pregračani i Pregračanke besplatno su učlanjeni u Gradsku knjižnicu do prve godine života, stoga su im na prijmu uručene članske iskaznice.

Osim gradonačelnika, prijmu je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Gordana Križanec Ružić, ravnateljica Dječjeg vrtića „Naša radost“, ravnateljica Gradske knjižnice Draženka Gretić, Renata Jelušić iz tvrtke Mea Gea, čiji se proizvodi nalaze u paketima te patronažne sestre Jasna Ćurković i Vesna Glas.

Grad Pregrada od 2013. godine svaka tri mjeseca organizira prigodno druženje s roditeljima i njihovim bebama, prilikom kojega upoznaje najmlađe članove zajednice te im uz iskrene čestitke i dobre želje dodjeljuje naknadu za novorođenčad, a praksu održavanja prijema s ciljem stvaranja bližeg i kvalitetnijeg odnosa s mladim obiteljima iz Pregrade, Grad će nastaviti i u budućnosti.