Pismo gradonačelnika povodom početka nove školske godine

Ilustracija nova školska godina

Na početku nove školske godine 2021./2022., gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj uputio je pismo svim učenicima i učenicama, njihovim roditeljima, nastavnicama i nastavnicima te odgojiteljicama i odgojiteljima.

Drage učenice i učenici,

danas počinje nova školska godina u kojoj vas očekuju nova znanja i nova iskustva.

Izazova ne manjka jer i ova je godina pandemijska, ali ipak s blažim epidemiološkim mjerama u odnosu na prethodnu školsku godinu.  No, neka vas ovaj početak motivira da budete bolji i uspješniji u stjecanju novih vještina. Budite odgovorni i čuvajte svoje zdravlje, kao i zdravlje drugih u vašoj okolini.

Za osnovnoškolce su i ove godine osigurani besplatni udžbenici iz državnoga proračuna, a KZŽ i Grad Pregrada sufinanciraju radne bilježnice, svaki u 50 % iznosa. Dodatno, Grad Pregrada osigurao je sredstva za nabavu likovnih mapa, kutija za tehničku kulturu i geografskih atlasa iz svog proračuna pa tako osnovnoškolci dobivaju i besplatni radni materijal.

Vama, vašim roditeljima i nastavnicima, kao i svim zaposlenima u obrazovnom sustavu, u ime cijele Gradske uprave želim još jednu uspješnu školsku godinu te odgojiteljima i odgojiteljicama uspješno odgojno-obrazovnu godinu, s manje izazova i teškoća.

 

Gradonačelnik

Marko Vešligaj