Petak na Branju grojzdja

Sedmi dan manifestacije „Branje grojzdja“ prepun je sadržaja. Program kreće već u 9 sati na sportsko-rekreacijskom centru kod OŠ Janka Leskovara dječjom biciklijadom i igrama na igralištu, nakon čega se u 13 sati u dvorani škole održavaju dječje berbarije vrtića „Naša radost“.

U popodnevnim satima možete razgledati izložbu gljiva pregradskog kraja u Galeriji Muzeja Zlatko Dragutin Tudjina uz gljivarski kotlić, a u 18 sati na sportskom centru OŠ Janka Leskovara kreće tradicionalni Kup mjesnih odbora grada Pregrade.

Na Trgu Gospe Kunagorske od 18 sati možete degustirati vino vinarskih udruga iz Zagorja, Iloka, Žužemberka i Međimurja, a u 19 sati počinje festival „Vinske popevke i napitnice“ u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Pregrada, uz medijsko pokroviteljstvo Radija Kaj. Festival će se ove godine održati po drugi puta, a na njemu će nastupiti 15 natjecatelja. Natjecatelje će ocjenjivati stručni žiri, a očekuje ih i nagrada publike. U revijalnom dijelu nastupit Žiga i bandisti.

Pod šatorom „Terenac“ možete se zabaviti uz Foršuse, a kao i svake godine, u dvorištu Kantoci od 21 sat očekuje vas Street gig.

Također, od 18 do 22 sata na Trgu Gospe Kunagorske održavat će se tradicijski sajam na kojem će se predstavljati tradicijski obrti, udruge i hobisti.