Ovogodišnje „Branje grojzdja“ otvara se na Vinagori, a u zabavnom dijelu programa nastupaju Učiteljice, Žiga i Bandisti te Zoran Predin

Posljednjeg tjedna u rujnu u gradu Pregradi tradicionalno se održava manifestacija „Branje grojzdja“, posvećena grožđu i njegovoj preradi. Ove godine manifestacija bilježi svoju 48. obljetnicu. „Branje grojzdja“ trajat će od 22. do 30. rujna 2018., a kroz devet dana ponudit će različita događanja među kojima će svatko pronaći nešto za sebe.

Prošle je godine manifestacija po prvi puta otvorena na jedinstven način – u vinogradu Vinarije Zdolc u Plemenšćini. Kako pregradski kraj karakteriziraju vinogradi i dobra kapljica, ove će se godine otvorenje Branja grojzdja upriličiti na drugom brijegu, također poznatom po bogatim vinogradima – Vinagori. Tako će se u subotu, 22. rujna, manifestacija svečano otvoriti berbom u Gabrovcu, u vinogradu uz kuću za odmor Wine Hill, prvog smještajnog objekta u Pregradi vlasnika Dalibora Hajdinjaka. Uz glazbu i veselje održat će se i potraga za tajanstvenim grozdom. Naime, negdje među trsovima podmetnut će se grozd koji tamo ne pripada, a sretnik koji će ga pronaći, osvojit će simboličnu nagradu.

Kao i svake godine, u zabavnom dijelu programa, manifestacija donosi nekoliko koncerata. Sve počinje u četvrtak, 27. rujna ispred Gradske knjižnice koncertom Crnog ribara i cabaretom slovenskog kantautora Zorana Predina, koji će izvesti posebni glumačko-glazbeni program prepun glazbe, duhovitih komentara i anegdota. Petak, 28. rujna rezerviran je za festival  popularne, tradicijske i etno glazbe „Vinske popevke i napitnice“ koji organizira Kulturno-umjetničko društvo Pregrada, a nakon festivala zabava se nastavlja uz poznati međimurski etno sastav Žiga i Bandisti. Veliki koncert na Trgu Gospe Kunagorske u subotu 29. rujna održat će Učiteljice, koje će vas zabavljati svojim hitovima „Luda kuća“, „Dunav“, „Kapetane hvala“ i „Noći u Brazilu“. Ulaz je naravno besplatan.

Pozivamo vas da i ove godine budete dio naše manifestacije, a detaljan program bit će objavljen kroz mjesec dana.