Otvorena izložba "Branje grojzdja - retrospektiva"

Jučerašnji program 48. Branja grojzdja nastavljen je akcijom Dan ljubaznosti u prometu koju provodi Policijska uprava Krapinsko-zagorske županije s ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima. Akcija se provodila na tri pješačka prijelaza u gradu, a sudjelovali su volonteri Gradskog društva Crvenog križa te gradski službenici koji su bilježili registarske oznake vozača koji poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i one koji to ne poštuju. Metodom slučajnog izbora odabrat će se 3-5 vozača kojima će se potom dodijeliti priznanja i simbolične nagrade.

U organizaciji Društva Naša djeca Pregrada i OŠ Janka Leskovara u školskoj je dvorani održana predstava „Kraljević Čuperko“, nastala prema motivima bajke Charlesa Perraulta.

U 19 sati u Galeriji Muzeja grada Pregrade otvorena je izložba „Branje grojzdja-retrospektiva“. Otvorenju izložbe prisustvovali su gradonačelnik Marko Vešligaj, zamjenica župana Jasna Petek te direktorica TZP Srce Zagorja Karolina Hostić. Izložba ostaje otvorena do 26. studenoga 2018.

Fotografije jučerašnjeg dana možete vidjeti ovdje.