Online plaćanje računa i predaja obrazaca samo su neke od pogodnosti platforme Otvoreni grad Pregrada

SiG vizual

Pregrada je tijekom veljače pokrenula platformu Otvoreni grad za digitalne usluge Gradske uprave. Ključne karakteristike platforme su transparentnost, brzina i povećana učinkovitost. Osim što joj je moguće pristupiti bilo kada i s bilo kojeg uređaja koji ima pristup internetu, ona uvelike ubrzava obavljanje administrativnih procesa vezanih uz Gradsku upravu.

Plaćanje računa brže i jednostavnije nego ikada uz uslugu Financijske kartice

Zbog postojanja različitih vrsta financijskih transakcija između građana i Grada Pregrade, na platformi Otvoreni grad, postoji usluga koja jamči njihovo pojednostavljenje. Financijske kartice omogućavaju vođenje evidencije svih obavljenih transakcija. Ova usluga nudi sve potrebne informacije o izdanim računima, kao i podatke za njihovo plaćanje. Uz račune koje je potrebno platiti, građani mogu vidjeti i one stornirane ili krivo izdane, ali i popis izvršenih obveza. Uz ovu uslugu, svaka financijska dužnost prema Gradu vidljiva je u svakome trenutku, pa se ona može koristiti i kao svojevrsni podsjetnik.

Putem usluge Sustav informiranja građana (SIG) omogućen je uvid u svu dokumentaciju predanu Gradu

Sustav informiranja građana (SIG) digitalni je sustav koji daje uvid u status obrade predmeta i dokumenata građana u svakom trenutku. Podaci su dostupni na jednome mjestu, a pristupa im se prijavom na platformu zaštićenim jedinstvenim korisničkim imenom te zaporkom koju Grad dodijeli svakome tko je zainteresiran za korištenje online gradskih usluga. Snaga SIG-a proizlazi iz činjenice da se podaci u sustavu automatski generiraju iz Sustava poslovnih informacija (SPI) Uredskog poslovanja čime je sav proces maksimalno ubrzan.

Preuzmite, ispunite i predajte obrasce Gradu potpuno digitalno

Usluga Digitalni obrasci omogućava unos obrazaca i pripadajućih privitaka putem pametnih uređaja, odnosno, iz udobnosti vlastitog doma i digitalno. Jedan od načina na koji se usluga može koristiti je, primjerice, online prijava studenata na natječaj za dodjelu stipendije. Pregračani si ovime štede vrijeme te više nemaju potrebe dolaziti u prostorije Gradske uprave.

Autentifikacija pristupa pojedinim modulima LC Platforme Otvoreno, osim standardne prijave putem korisničkog imena i zaporke, moći će se provesti i putem Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava (NIAS). Ovaj način autentifikacije za javnost će biti dostupan kroz nadolazeći period.

Do tada, prijava se odvija putem korisničkog imena i zaporke koje građani mogu dobiti tako da telefonski kontaktiraju Grad ili se jave putem službene stranice www.pregrada.hr. Sve zanimljivosti i pravovremene informacije o ovome projektu dostupne su i na gradskim Facebook i Instagram stranicama.