Održana uvodna konferencija projekta “Žene za Zagorje 2”

Konferencija

U Velikoj dvorani grada Klanjca u ponedjeljak, 5. srpnja održana je uvodna konferencija projekta Žene za Zagorje 2.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.962.921,25 kuna, a započeo je 22 veljače 2021. potpisivanjem Ugovora kojim su Gradskom društvu Crvenog križa Krapina dodijeljena bespovratna sredstva u 100%-tnom intenzitetu potpore u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., odnosno 85% je sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Projekt će trajati 16 mjeseci i provodit će se na području 13 jedinica lokalne samouprave, odnosno na području Gradskih društava Crvenog križa Krapina, Pregrada i Klanjec.

U projektu je od 1. travnja 2021. zaposleno 56 nezaposlenih žena koje pružaju potporu i podršku za 336 krajnjih korisnika u nepovoljnom položaju, a koje su svi partneri identificirali zajednički.

Na konferenciji je potpisan Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta Žene za Zagorje, a u ime Gradskog društva Crvenog križa Krapina prisutnima se obratio ravnatelj Davor Šimunović.

Prisutnima su se također obratili ravnatelj Centra za socijalnu skrb Krapina Sergej-Augustin Erdelja, predstojnik Područnog ureda Krapina Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Goran Vukmanić i domaćin, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek. Svi govornici istaknuli su važnost ovog projekta za lokalnu zajednicu i socijalno uključivanje nezaposlenih žena, starijih i nemoćnih u društvo, pružanja takvih socijalnih usluga koje su za krajnje korisnike na ovom pretežito ruralnom području često od vitalne važnosti i omogućuju bolju kvalitetu života svim potrebitim osobama te sprečavaju institucionalizaciju starijih i nemoćnih osoba i smanjuju depopulaciju izoliranijih krajeva Hrvatskog zagorja.

Dosadašnji tijek projektnih aktivnosti, zapošljavanje i obrazovanje žena predstavila je voditeljica projekta Monika Maranić.