Održana posljednja sjednica drugog saziva Dječjeg gradskog vijeća

U Gradskoj vijećnici danas je održana sjednica II. saziva Dječjeg gradskog vijeća grada Pregrade, koja je ujedno bila i posljednja sjednica ovog saziva DGV-a.

Sjednicu je vodila predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Ela Leskovar, a dječja gradonačelnica Marta Hercigonja prezentirala je aktivnosti vijećnika realizirane u ovoj godini te je na taj način predstavila njihov doprinos zajednici. Iz provedenih aktivnosti posebno je istaknula sudjelovanje na Božićnom sajmu u Pregradi te izradu srca povodom Valentinova kojima su se prikupila sredstva za ljetovanje djece slabijeg imovinskog stanja. Također, spomenula je i projekt „Sportom protiv ovisnosti“ te projekt „Veseli tjedan“, koji je prijavljen za „Naj projekt“ dječjih gradskih vijeća Hrvatske, a koji će prezentirati u Opatiji krajem listopada na 14. susretu dječjih gradskih vijeća.

Sjednici su prisustvovali gradonačelnik Marko Vešligaj te njegova zamjenica Gordana Križanec Ružić pa su dječji gradski vijećnici iskoristili priliku kako bi postavili upit u svezi sigurnosti djece u prometu, izgradnji nadstrešnica na autobusnim stanicama te uređenju kino dvorane i teniskih igrališta. Djeca su još jednom pokazala da su vrlo zainteresirana za život i rad lokalne zajednice i da njihove ideje i prijedlozi mogu itekako doprinijeti još boljoj i kvalitetnijoj zajednici za sve nas.

Po završetku sjednice gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj zahvalio je vijećnicima i vijećnicama na predanom radu za bolji život djece u našem gradu te im podijelio priznanja za sudjelovanje u radu Dječjeg gradskog vijeća u sazivu 2016-2018, a na dobroj suradnji te angažmanu malim vijećnicima i vijećnicama zahvalila je i voditeljica DGV Jasna Vnuk.

Izbori za novi saziv DGV-a bit će raspisani u listopadu 2018. godine. U izborima za Dječje gradsko vijeće imaju pravo sudjelovati sva djeca upisana u  4., 5., 6. i 7. razred Osnovne škole Janka Leskovara  Pregrada te Osnovne škole Jurice Prejca Desinić, koji imaju prebivalište na području Grada Pregrade, odnosno Vinagore.