Održana Javna tribina- kako do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu

U prostorijama Gradske vijećnice Grada Pregrade, jučer 16. travnja 2015. godine održana je Javna tribina- kako do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu. Javna tribina organizirana je u suradnji Grada Pregrade, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Minstarstva zaštite okoliša.
    Svojim dolaskom i prezentacijama, ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Muller, približili su građanima mjere, načine i sredstva koja Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurava za područje energetske obnove višestambenih zgrada, obiteljskih kuća,  u prometu te za kupnju kućanskih aparata.
    Na ovaj način građani su mogli iz prve ruke saznati sve informacije potrebne za prijavu na natječaje Fonda, kao i odgovore na eventualne nedoumice i probleme sa kojim bi se mogli susresti prilikom prikupljanja potrebne dokumentacije za prijavu na natječaj.
    Direktor Fonda Sven Muller najavio je skori izlazak Natječaja za energetsku obnovu obiteljskih kuća, naglasivši veliku brojku od 10.000 kućanstava koja će biti u prilici ostvariti bespovratna sredstva od strane Fonda. Također bitna novina je da više nema bodovanja prijava na natječaj, već je samo potrebno prikupiti projektnu dokumentaciju, uz naglasak mogućnosti kombinacije do 4 elementa energetske obnove (npr. stolarija, vanjska ovojnica kuće, krov, solari).

Više o natječajima za energetsku obnovu možete pročitati na web stranici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost http://www.fzoeu.hr

U prilogu se nalazi prezentacija.

Prilozi

PrilogVeličina
PDF icon PPT FZOEU gradani TRAVANJ2015.pdf3.23 MB