Održana izborna skupština DVD-a Vinagora

Izborna skupština DVD-a Vinagora

DVD Vinagora održalo je u subotu, 17. travnja 2021. svoju 83. redovnu izbornu skupštinu, kojoj su sukladno epidemiološkim mjerama, prisustvovali samo članovi s pravom glasa.

Na skupštini su dani izvještaji za 2020. godinu koji su jednoglasno prihvaćeni te je održan izbor Upravnog odbora, predsjednika, zapovjednika, zapovjedništva, nadzornog odbora, kao i izbor predstavnika u Skupštini VZG Pregrada i u Skupštini VZ KZŽ. Za predsjednika je ponovno izabran Josip Lazički, dok je za zapovjednika opet izabran Marijan Pavlinec.

Skupštini je prisustvovao gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj koji je uputio čestitke novom-starom rukovodstvu DVD-a. Gradonačelnik je čestitao vatrogascima na nabavci novog navalnog vozila koje će uvelike pridonijeti njihovom radu za koje je Grad Pregrada osigurao dodatnih 50 tisuća kuna te je dodao kako je Grad za razvoj vatrogastva u prošloj godini izdvojio 831.521,13 kn.

Svečanosti je nazočio i tajnik Vatrogasne zajednice KZŽ Rajko Jutriša, koji je čestitao svima na uloženom trudu i zalaganju te poželio puno uspjeha u budućem radu, dok je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Pregrade Nikola Pasariček pozdravio okupljene u ime svih pregradskih društava. Skupštini se obratio i počasni član DVD-a Vinagora Milan Burić koji je također uputio čestitke rukovodstvu.  Podijeljene su i dvije spomenice za 30 godine za Ružu Antonić i Olgu Hlupić, a u društvo se pridružio i novi član Renato Žnidarec.