Održana 2. sjednica Dječjeg gradskog vijeća

U pregradskoj gradskoj vijećnici u utorak 18. prosinca 2018. održana je 2. sjednica Dječjeg gradskog vijeća kojoj su uz dječju gradonačelnicu, vijećnike i vijećnice prisustvovali i gradonačelnik Marko Vešligaj, pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Ksenija Ogrizek, predsjednik Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije Hrvoje Novak te voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Jasna Vnuk.

Na početku sjednice prisutne je pozdravila Dječja gradonačelnica Lucija Horvat te predložila dnevni red nakon čega su uslijedile miinute s gradonačelnikom, koji im je kroz prezentaciju predstavio djelokrug gradske uprave i obveze gradonačelnika. Potom je uslijedio plan i program rada za naredne dvije godine koji je vrlo raznolik te omogućuje djeci da se što aktivnije uključe u planirane aktivnosti. Tako vijećnici i vijećnice planiraju organizirati tematske radionice za blagdane, uključivati se u akcije Društva Naša djeca Pregrada, educirat će se o pravima djece i ljudskim pravima te namjeravaju organizirati i međugeneracijske radionice razmjene znanja i iskustava, a već ovu subotu sudjeluju na pregradskom Božićnom sajmu na Trgu Gospe Kunagorske.

Pred kraj sjednice vijećnici su imali zanimljiva pitanja i prijedloge za gradonačelnika koje je on slušao s velikom pozornošću te im je napomenuo kako je spreman za suradnju i aktivno sudjelovanje u radu Dječjeg gradskog vijeća, a kako bi zajedničkim snagama poboljšali kvalitetu života djece u Pregradi.