Održan uvodni seminar u sklopu projekta "Veselo, veselo seniori"

Uvodni seminar u sklopu projekta „Veselo, veselo seniori“ s ciljem stjecanja znanja i vještina za stručne osobe koje sudjeluju u provedbi edukacija i radionica za ciljne  skupine projekta – osobe iznad 65 godina života i članova njihovih obitelji održan je 29. i 30. travnja 2021.

Programom uvodnog seminara obrađene su teme jačanja empatije i razvoja komunikacijskih vještina koje će doprinijeti boljem radu s korisnicima za sve uključene u projekt za rad sa korisnicima, a seminaru je prisustvovao i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

Seminar je  započeo uvodnim obraćanjem voditeljice projekta i partnera na projektu te kratkim  predstavljanjem projekta.  Nakon toga uslijedilo je obrađivanje tema: „Podizanje kvalitete života starijih osoba i njihovog socijalnog uključivanja“, „Psihosocijalni aspekti kasne odrasle dobi“, „Kako prevladati stres“, „Pozitivna komunikacija“, „Prevencija nasilja nad osobama starije životne dobi“ i „Razvoj i poboljšanje komunikacijskih vještina u radu sa starijim osobama“.

U osmišljavanju uvodnog seminara, uz članove projektnog tima, sudjelovale su stručne osobe s dugogodišnjim iskustvom rada sa starijim osobama iz Centra za socijalnu skrb Krapina – Podružnica Obiteljski centar, Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije i Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec koje su kroz izlaganje i prezentaciju predstavile svoja znanja i primjer dobre prakse.

Crveni križ Pregrada zahvaljuje svim parterima na projektu i stručnjacima na dolasku i sudjelovanju na uvodnom seminaru.