Održan sastanak gradonačelnika s predsjednicima mjesnih odbora

Sastanak s mjesnim odborima

U Gradskoj vijećnici u Pregradi u utorak, 6. srpnja 2021. održan je sastanak gradonačelnika Marka Vešligaja s predsjednicima Vijeća mjesnih odbora grada Pregrade. Sastanku su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Krunoslav Golub te direktor Niskogradnje Marijan Peer.

Najvažnija točka dnevnog reda bila je održavanje nerazvrstanih cesta na području Grada Pregrade u 2021. godini. Naime, posljedično nepovoljnim vremenskim uvjetima krajem proljeća, na području brojnih mjesnih odbora pojavio se velik broj klizišta na nerazvrstanim cestama te se pristupilo njihovoj hitnoj sanaciji. Tako su sanirana klizišta u Cigrovcu, Sopotu i Stipernici ukupne vrijednosti preko 200 tisuća kuna. Osim u tim mjesnim odborima, potrebno je sanirati i jedno klizište u MO Benkovo. Riječ je o velikoj investiciji za koju će biti potrebno napraviti projektnu dokumentaciju te će se projekt potom prijaviti na natječaj Hrvatskih voda. Na sreću, riječ je o klizištu koje ne ugrožava stambene objekte te građani imaju alternativni put za prometovanje.

Gradonačelnik je istaknuo kako je već sad za mjesne odbore potrošen veći iznos od planiranog, a predstoje i daljnji radovi radi sprječavanja šteta na nerazvrstanim cestama i to na sljedećim kritičnim dionicama:

MO BENKOVO B 1 (D507 - Bučarski Petki)

MO BENKOVO B 2.1 (B2 - Odvojak I -Škrinjari)

MO CIGROVEC C 12 ( Ž2119 - Odvojak Brezak - Lončarić)

MO VINAGORA V 27 ( L22007 - Mlinari - Šlogari - Antonići - V30)

MO GORJAKOVO G 12 ( G11, G14 - Odvojak Pogačići - Hercigonja)

MO STIPERNICA St 9 ( St8 - Slonjšaki-Temnica)

MO STIPERNICA St 8.1 ( St8 - Odvojak I - Krizmanići - Zbilj)

MO PREGRADA I PREGRADA VRHI P 15 (Kolarija)

Ukupna vrijednost radova je 73.631,25 kn te se taj iznos planira osigurati I. izmjenama i dopunama Proračuna Grada Pregrade, a sanaciji bi se pristupilo u ljetnim mjesecima.

Na dnevnom redu našlo se i asfaltiranje u 2021. godini pa je tako gradonačelnik dao informaciju kako su pripremni radovi za asfaltiranje završeni te asfaltiranje nerazvrstanih cesta kreće tijekom sljedećeg tjedna, a završetak se očekuje do kraja srpnja.

Na sastanku je bilo riječi i o drugim investicijama po mjesnim odborima pa je tako gradonačelnik Vešligaj prisutne izvijestio o izgradnji javne rasvjete. U proteklom razdoblju postavljeno je 18 komada svjetiljki u MO Benkovo, 22 komada u MO Cigrovec, 21 svjetiljka u MO Sopot, 9 u MO Pregrada i 4 u MO Bušin. Rasvjeta igrališta kraj PŠ Benkovo izvodi se krajem kolovoza, za što su sredstva osigurana kroz male komunalne akcije te uz potporu Krapinsko-zagorske županije (s obzirom da je riječ o područnoj školi). Od drugih investicija valja spomenuti uređenje dječjeg igrališta u Stipernici, a postavljena je i fontana za pitku vodu na Kunagori.