Milan Flegar novi predsjednik Povijesne postrojbe Kostelska pištola - Keglevićeva straža Kostel

Skupština

Povijesna postrojba Kostelska pištola-Keglevićeva straža Kostel održala  je u subotu, 21. kolovoza 2021. na igralištu kod PŠ Kostel svoju izbornu skupštinu.

Za novog predsjednika izabran je Milan Flegar, za njegovog zamjenika Zlatko Mikulaš, blagajnik je postao Davor Antonić, zapovjednik je Danijel Drenški, dok je tajnikom udruge ostao Denis Flegar.

Na sjednici skupštine je također podnesen izvještaj o radu udruge za 2020. godinu, kao i financijski izvještaj. Keglevićeva straža Kostel, koja je ujedno i povijesna postrojba Krapinsko-zagorske županije, u prošloj se godini odazvala svim značajnijim protokolarnim i povijesnim aktivnostima, kao što je polaganje vijenaca i nastupi za Krapinsko-zagorsku županiju. Međutim, s obzirom na suočavanje s pandemijom COVID-19, brojni nastupi nisu se mogli održati, ali aktivnosti udruge nisu prestalo pa su  tako članovi redovito organizirali čišćenje Kostelgrada i prostora oko crkve sv. Mirka, a obnovljena je i informativna tabla ispred crkve.

Skupštini je nazočio gradonačelnik Marko Vešligaj koji je zahvalio dosadašnjem predsjedniku na predanom radu te poželio puno uspjeha novom rukovodstvu.

„Protekle godine nikome nije bilo lako, ali čestitke na tome što ste održali jezgru ljudi koji rade za bolji i ljepši Kostel. Grad Pregrada vam je bio podrška, a tako će biti i dalje. Čestitke novom predsjedniku koji je uložio puno truda kako bi udruga bila na nivou na kojem je danas te kako bi manifestacija Kostelska uskrsna pištola bila naširoko prepoznatljiva. Mnogo je toga dosad napravljeno, a vjerujem da će novo vodstvo napraviti još veći iskorak, pogotovo jer nam predstoji velika 500. obljetnica pucanja pod Kostelom koju ćemo obilježiti 2023. godine“, istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligaj.

Podršku su dala i druga kuburaška društva koja su bila prisutna izbornoj skupštini: Kuburaško društvo Tri kralja, Športsko kuburaška udruga sv. Petar Brezno, Kuburaško društvo Sv. Vid Klenovec, Taborska kubura, Leopold Mandić Hromec, Gromovnik iz Svete Nedelje te društva s područja Pregrade: Pucačka družina Grof Keglević, Složna kubura, Sv. Leonard, Stara kubura Stipernica, Športsko-kuburaška udruga Cigrovec i Udruga kostelskih žena, a podijeljene su i zahvalnice zaslužnim pojedincima za njihov rad u udruzi.