"Luka i prijatelji" posjetili pregradske Berbarije za one malo starije

Na Trgu Gospe Kunagorske trećeg dana Branja grojzdja, 24. rujna, održane su Berbarije za one malo starije. Berbarije su dječje igre koje su osmišljene po uzoru na radove koji obilježavaju jesensko doba. Djeca su se natjecala u tri ekipe, a u igrama su pokazali brzinu, spretnost i preciznost. Sve je zabilježila kamera HRT-a za edukacijsku i zabavnu emisiju za djecu osnovnoškolske dobi „Luka i prijatelji“, kojoj je voditelj Luka Bulić. Prije samih igara na Trgu je nastupio dječji folklor KUD-a Pregrada uz pratnju tamburaške sekcije.

Utorak na Branju grojzdja donosi zanimljiv program. Od 14 sati na Kunagori se održava turnir u kuglanju u organizaciji Udruge umirovljenika Pregrada. Večer se nastavlja u Gradskoj knjižnici od 19 sati izložbom kreativnih Pregračanki pod nazivom „Ženskih ruku djela“, uz jestive kreacije Udruge kostelskih žena, među kojima će biti i kolač od grožđa prema ideju chefa Mislava Božića iz Ville Magdalene u Krapinskim Toplicama.

Na izložbi ćete također moći vidjeti uporabne predmete i ukrase od keramike, stakla, platna i papira te pregradsku narodnu nošnju, a večer će upotpuniti i hrvatska Zvjezdica Dino Miklaužić koji će zasvirati na bocama.

Fotografije s trećeg dana Branja grojzdja možete vidjeti ovdje.