Kroz program #ajmoLAG financirat će se dvije volonterske akcije u Pregradi

I u 2021. godini, sada već tradicionalno, LAG Zagorje-Sutla provodi program #ajmoLAG, a na Natječaj, koji je bio otvoren od 1. veljače do 1. ožujka, pristiglo je nikad više prijava – njih dvanaest.

S područja Grada Pregrade prijavile su se dvije udruge – Društvo „Naša djeca“ Pregrada, koje kroz volontersku akciju želi bojanjem klupa i sadnjom drveća uljepšati prostor oko osnovne škole te Udruga kostelskih žena, koje će kroz akciju nastojati ekološki osvijestiti učenike Područne škole Kostel uređenjem eko kutka. Odlukom Upravnog odbora financirat će se volonterske akcije u iznosu do 3.000 kuna u svakoj od 11 jedinica lokalne samouprave iz vlastitih sredstava LAG-a Zagorje-Sutla, dok će se 12. akcija financirati zahvaljujući donaciji tvrtke Ultima d.o.o iz Pregrade. Prve akcije očekuju se već u travnju.

Za sve volontere i volonterke Vodeni park Aquae Vivae Krapinske Toplice osigurao je i ove godine osvježenje na njihovim bazenima.

„Čestitamo svim udrugama koje su se prijavile te će provedbom akcija promicati volonterstvo i raditi na poboljšanju kvalitete života djece i mladih u svojim sredinama“, istaknuli su u LAG-u Zagorje-Sutla.