Julije Domac nominiran za dodjelu GREEN PRIX nagrade

Julije Domac

Ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske Julije Domac nominiran je za dodjelu GREEN PRIX nagrade, koja će početkom listopada u sklopu Greencajt festivala biti dodijeljena osobi koja se posebno ističe u poticanju principa održivog i zelenog načina života.

 

Julije Domac jedan je od pionira energetske tranzicije u Hrvatskoj. Prvi ravnatelj REGEA-e, jedne od najuspješnijih europskih energetskih agencija koja je pokrenula i vodila vrijedne projekte. Domac je ujedno i kolumnist kao i Prvi savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za energiju i klimu u povijesti. Od 2003. predsjednik FEDARENE – Europskog udruženja regija i energetskih agencija i jedini ne-gradonačelnički član Političkog odbora inicijative Sporazuma gradonačelnika koja broji više od 7000 potpisnika. Doktorirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te je nagrađen posebnom Rektorovom nagradom, Državnom nagradom za znanost, primio je Biomass Junior Award na 2. Svjetskoj konferenciji Biomass for Energy, Industry and Climate Protection u Rimu, a 2005. godine i godišnju nagradu Zaklade Hrvoje Požar.

Autor je posebnih izdanja i recenzent radova za više svjetskih stručnih časopisa, objavio preko 70 znanstvenih i stručnih radova te je radio kao nacionalni direktor projekta za FAO – Agencija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda, a istaknuo se  i kao voditelj projekata za IEA – Međunarodnu energetsku agenciju, nacionalni koordinator projekta za UNIDO te konzultant na projektima za Svjetsku banku.

Svim svojim uspjesima, znanjem i iskustvom koje širi svijetom sa željom da osvijesti čovječanstvo o gorućim klimatskim temama te potakne na promjene, Julije Domac izvrstan je kandidat za nagradu Green Lidera prvog Greencajt Festivala.

Svoj glas za Julija Domca možete dati ovdje:  https://greencajt.hr/greencajt_program/julije-domac/