Javna tribina LAG-a Zagorje-Sutla i GDCK Pregrada o različitim aspektima socijalnih usluga za starije osobe

Tribina

LAG Zagorje - Sutla u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Pregrada organizirao je u ponedjeljak 6. rujna 2021. u Pregradi javnu tribinu pod nazivom „Različiti aspekti socijalnih usluga za starije osobe.“ Tribina je održana u okviru projekta „Veselo, veselo seniori: socijalno uključivanje starijih osoba sa sela kroz učinkovite socijalne usluge“ koji je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, a provodi ga GDCK Pregrada s partnerima.

Javna tribina započela je uvodnim obraćanjem voditeljice LAG-a Kristine Marušić Piškor i predstavnika partnera u projektu, gradonačelnika Pregrade Marka Vešligaja te kratkom prezentacijom projekta „Veselo, veselo seniori: socijalno uključivanje starijih osoba sa sela kroz učinkovite socijalne usluge“ voditeljice projekta i ravnateljice GDCK Pregrada Štefice Pasarić.

Nakon toga uslijedilo je predavanje doktora Muharema Mehulića, člana mobilnog palijativnog tima Krapinsko-zagorske županije koji je predstavio županijske aktivnosti i pregled palijativne skrbi i prava u sustavu zdravstva dok je ravnateljica Doma za starije osobe Park iz Zagreba Nataša Koražija izložila temu o važnosti zajedničkog rada u skrbi za starije osobe.

U raspravu po izlaganjima i predstavljenim temama uključili su se prisutni građani s određenim prijedlozima, koji bi mogli doprinijeti unapređenju statusa starijih osoba u zajednici.