Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić dolazi u Pregradu zaigrati za Daniela Plašća

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije koja je osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018., u četvrtak 27. rujna dolazi u Pregradu. Na velikom nogometnom igralištu NK Pregrada zajedno s kolegama Humanim zvijezdama Hrvatske ’03 zaigrat će nogometnu utakmicu protiv veterana NK Pregrada. Utakmica, koja se održava u sklopu manifestacije Branje grojzdja, humanitarnog je karaktera, a igra se za Danijela Plašća, koji je 2015. godine stradao u prometnoj nesreći i zadobio ozljedu leđne moždine, uslijed čega su mu oduzeti donji ekstremiteti.

Daniel je učenik Srednje škole Bedekovčina, a njegovi roditelji i prijatelji organizirali su već nekoliko različitih akcija za kupnju robotskog odijela, koje je izrazito skupo. Aktivnu podršku, uz financijsku, dala je i Krapinsko – zagorska županija. Zahvaljujući svesrdnoj podršci javnosti, ali i ogromnog truda njegove obitelji, Daniel je krajem lipnja ove godine ponovno stao na vlastite noge, jer je s tvrtkom koja proizvodi robotska odijela, dogovoren najam. S obzirom da to nije dugoročno rješenje, potrebno je do kraja zatvoriti financijsku konstrukciju, kako bi obitelj mogla otkupiti robotsko odijelo u cijelosti. Utakmica između ekipe Humane zvijezde Hrvatske i veterana NK Pregrada bit će odigrana na velikom nogometnom igralištu (NK Pregrada) s početkom u 16,30 sati. Minimalna donacija je 20 kuna. Također, uplatu možete izvršiti i na broj računa HR6123600003510127408.

Osim Dalića, za ekipu Humane zvijezde Hrvatske nastupit će Goran Vlaović (kapetan), Dražen Ladić, Branko Strupar, Dario Šimić, Zlatko Mateša (predsjednik HOO), Boris Živković, Vjeko Škrinjar, Darko Čordaš, Srđan Lakić, Miroslav Žitnjak, Zoran Zekić, Andrej Panadić, Ivica Kulešević, Slaven Knezović, Amir Kazić Leo, Marko Šivak (HRT), Milan Stjelja (NOVA TV) te saborski zastupnici. Ekipi veterana NK Pregrada pridružit će se župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar i saborski zastupnik, ujedno i gradonačelnik Pregrade, Marko Vešligaj.