Izbori članova vijeća mjesnih odbora

Gradsko vijeće Grada Pregrade donošenjem Odluke o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Pregrade, na sjednici održanoj dana 12.03.2015.,raspisalo je izbore za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Pregrade za slijedeće mjesne odbore:

1. Mjesni odbor Benkovo (za područje Benkova, dijela Cigrovca kbr. 147 do 171/3 i Svetojurskog Vrha),
2. Mjesni odbor Bušin (za područje Bušina, Klenica i Valentinova),
3. Mjesni odbor Cigrovca ( za područje Cigrovca, osim kbr. 147 do 171/3),
4. Mjesni odbor Gorjakovo ( za područje Gorjakova),
5. Mjesni odbor Kostel( za područje Brega Kostelskih, Kostela i Kostelskog),
6. Mjesni odbor Plemenšćina ( za područje Donje Plemenšćine, Gornje Plemenšćine i Vojsaka),
7. Mjesni odbor Pregrada ( za područje Pregrade i Vrha Pregradskih),
8. Mjesni odbor Sopot ( za područje Sopota, Pavlovca i Višnjevca),
9. Mjesni odbor Stipernica( za područje Marinaca i Stipernice),
10. Mjesni odbor Vinagora ( za područje Gabrovca, Vinagore, Vrha Vinagorskih, Male Gore, Velike Gore i Martiša Vesi).

U vijeća mjesnih odbora bira se 5 članova, dok se u vijeće mjesnog odbora Pregrada bira 7 članova. Gradsko izborno povjerenstvo je donijelo Rješenje kojim je odredilo biračka mjesta na području grada Pregrade, te rješenja o imenovanju biračkih odbora.
Kandidati, nositelji kandidacijskih lista, političke stranke odnosno dvije ili više političkih stranaka, naznačeni na objavljenoj listi kandidata i zbirnoj listi imaju pravo na izbornu promidžbu pod jednakim uvjetima.

Izborna promidžba započela je objavom zbirnih lista 27. ožujka 2015., a prestaje 24 sata prije  dana održavanja izbora dakle 24. travnja 2015. godine u 24:00 sata.
Izborna šutnja počinje protekom vremena izborne promidžbe, a završava na dan održavanja izbora u 19,00  sati.  Za  vrijeme  izborne  šutnje  zabranjuje  se  javno predstavljanje  i  obrazlaganje  izbornih programa  biračima,  nagovaranje  birača  da  glasuju  za  određenu  kandidacijsku  listu,  objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, izjava i intervjua sudionika izborne promidžbe te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela.

Izbori za članove vijeća mjesnih odbora održat će se u nedjelju 26. travnja 2015. godine. Glasovanje traje neprekidno 26. travnja 2015. godine od 7:00 do 19:00 sati. Biračka mjesta se zatvaraju u 19:00 sati,  a biračima koji su se zatekli u 19:00 sati na biračkom mjestu omogućit će se glasovanje.

Kada Gradsko izborno povjerenstvo utvrdi rezultate glasovanja za članove vijeća mjesnog odbora bez odgode će na internet stranicama Grada Pregrade i na oglasnoj ploči objaviti rezultate glasovanja sukladno zapisniku o radu.