Izađi na izbore i izaberi najbolji projekt za mlade u Pregradi

POPIS PROJEKATA

Predstavljamo projekte mladih nastale u okviru projekta „Uzmi pare i napravi nešto za mlade“, koji provode Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla i Mreža udruga Zagor, u suradnji s 11 jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a:

  1. A DI SU NOVI KLINCI – projekt pokrenut od strane nekolicine zaljubljenika u glazbu i alternativnu kulturu. Projekt je osmišljen kao open air koncert, gdje bi se mali i neafirmirani bendovi pozvali na svirku. Omogućilo bi se druženje i umrežavanje mladih ljudi za kreiranje novih projekata uz dobru zabavu i glazbu.
  2. ZONA – projekt uređenja infrastrukture oko osnovnoškolskog igrališta u sklopu kojeg se planiraju postaviti klupice, dodatni koševi za smeće, obojati i rekonstruirati betonske tribine, postaviti držači za bicikle te popločiti poprečni „slonovski“ putevi preko kojih hodamo.
  3. ZVJEZDANE STAZE – riječ o projektu postavljanja teleskopa kod sv. Lenarta kojim se želi potaknuti ljude na boravak u prirodi te na promatranje astronomskih fenomena tijekom cijele godine. Lenartove stube time bi postale prave zvjezdane staze, a kroz poučno zabavne radionice svatko može probuditi astronoma u sebi – jer zvijezde nisu daleko.

Izbori se održavaju u subotu, 19. lipnja 2021. ispred zgrade Gradskog muzeja i knjižnice od 16 do 20 sati, a glasati mogu mladi od 14 do 30 godina s područja Pregrade.