Informacije Stožera civilne zaštite Grada Pregrade od 16.04.2020.

Na području Krapinsko-zagorske županije dosad je evidentirano ukupno 113 slučajeva pozitivnih osoba na koronavirus s prebivalištem na području županije. Ozdravile su ukupno 4 osobe, dok je jedna osoba preminula te je na današnji dan 108 oboljelih od koronavirusa.

S današnjim danom, 16. travnja 2020., novoevidentirane su dvije nove osobe pozitivne na koronavirus. Novoevidentirane osobe dolaze s područja Pregrade i Zlatar Bistrice. U protekla 24 sata uzeti su uzorci od 47 osoba, a dosad su uzeti uzorci od 755 osoba.

Trenutno je u Pregradi sveukupno 35 pozitivnih osoba na novi koronavirus te je riječ o bliskim, odnosno obiteljskim kontaktima prvih zaraženih osoba.

Još jednom ukazujemo na važnost poštivanja samoizolacije, te pozivamo građane da ostanu doma i drže distancu od drugih ljudi.

Na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite KZŽ župan Željko Kolar naglasio je da ni u jednom obiteljskom domu, stacionaru ili domu za starije osobe na području županije nije zabilježena prisutnost koronavirusa i niti jedna osoba nije zaražena. Također je istaknuo da se polagano spušta postotak oboljelih osoba u odnosu na broj testiranih. Na 755 briseva 113 osoba je pozitivnih, što je 14,97 posto.

Podsjećamo sve da se u ovom trenutku striktno pridržavaju uputa epidemiologa i odluka Stožera civilne zaštite RH jer je to jedini način da se smanji širenje zaraze koronavirusom.

Grad Pregrada nastoji maksimalno informirati javnost po zaprimanju informacija Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite, stoga Vas pozivamo da pratite informacije koje daje Ravnateljstvo civilne zaštite RH (https://civilna-zastita.gov.hr/) i Krapinsko-zagorska županija (http://www.kzz.hr/)

Kontakt Stožera civilne zaštite Grada Pregrade: stozercz@pregrada.hr; 091 376 0500.

Kontakt GDCK Pregrada za dostavu namirnica i lijekova: 098 857 120.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Pozivom na broj 113 možete dobiti sve informacije o novom koronavirusu koji će biti u funkciji od 7 do 22 sata.

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.