Drugi dan manifestacije Branje grojzdja

Drugog dana manifestacije Branje grojzdja valja se probuditi ranije jer se na jezeru Gorica u organizaciji Športsko ribolovnog društva Gorica od 7 sati održava ribolovno natjecanje u disciplini lov ribe udicom na plovak, na kojem će nastupiti natjecatelji iz Krapine, Oroslavja, Zaboka, Huma na Sutli, Đurmanca i Pregrade.

Tog dana će se na Sportskom centru OŠ Janka Leskovara održati i ljudska verzija igre „Čovječe, ne ljuti se“, koju priređuju Savjet mladih i Dječje gradsko vijeće od 16 sati.

Prvi vikend manifestacije završava uz predstavu „Hudi beteg“ Amaterskog dramskog kazališta Sveti Križ Začretje koju u Pregradu dovodi naše Kulturno umjetničko društvo. Predstava će se održati u 19 sati u Gradskoj vijećnici. Djelo Štefice Fanjek, više puta nagrađivane spisateljice kazališnih tekstova, priziva nam jednostavnim rječnikom i slikama svakidašnjicu na koju smo zapravo navikli kod liječnika. Riječ je o jednostavnim siituacijama koje poprimaju dramatične ishode za svaki lik ponaosob, ponekad komične, a ponekad tragične.