Drugi dan Branja grojzdja obilježilo natjecanje u ribolovu, ljudski "Čovječe ne ljuti se" te predstava "Hudi beteg"

Drugog dana Branja grojzdja na jezeru Gorica održano je natjecanje u ribolovu u organizaciji Športsko-ribolovnog društva Gorica. Ribolovni kup Branje Grojzdja Pregrada 2018. započeo je u 7 sati, a sudjelovali su ribiči iz Krapine, Oroslavja, Zaboka, Đurmanca, Malog Tabora, Klanjca te susjedne Slovenije. Prvo mjesto osvojili su Tihomir Hršak i Franjo Vodolšak iz ŠRD Krapina, dok su drugi bili Nadica i Josip Peharec iz ŠRD Klen Oroslavje. Treće mjesto zauzeli su Ivan Tušek i Ivan Kovač iz ŠRD Mokrice – Oroslavje dok su Ivan Kaponja i Zoran Varjačić iz ŠRD Gorica Pregrada bili četvrti. Osvajačima prva tri mjesta podijeljeni su pehari.

U popodnevnim satima na sportskom centru OŠ Janka Leskovara Savjet mladih grada Pregrade organizirao je ljudsku verziju popularne društvene igre „Čovječe ne ljuti se“. U igri su sudjelovale četiri ekipe, a najbolji je bio tim „4TRO“. Drugo mjesto osvojila je ekipa Dream Team dok je treće mjesto pripalo ekipi Djevojaka. Ekipe su nagrađene medaljama te poklon bonovima.

Navečer je u Gradskoj vijećnici održana predstava „Hudi beteg“ Amaterskog kazališta Sveti Križ Začretje, koja je u Pregradu došla na poziv našeg Kulturno umjetničkog društva. Riječ je o djelu Štefice Fanjek, više puta nagrađivane spisateljice kazališnih tekstova, koje priziva svakidašnjicu na koju smo navikli kod liječnika. Riječ je o jednostavnim situacijama koje poprimaju dramatične ishode za svaki lik ponaosob. Ova komična predstava napunila je gradsku vijećnicu te sve okupljene nasmijala do suza.

Fotografije s drugog dana Branja grojzdja možete vidjeti ovdje.