Dan planeta Zemlje / Zelena čistka – 24.04. u 16 sati

Već tri godine, u Gradu Pregradi se akcijom čišćenja okoliša obilježava Dan planeta Zemlje, dan koji se u cijelom svijetu obilježava 22. travnja. 
U Pregradi je obilježavanje Dana planeta Zemlje akcijom čišćenja okoliša započelo 2012. godine, kada je Mjesni odbor Pregrada i Pregrada Vrhi organizirao prvu akciju čišćenja okoliša. Nakon toga održane su još dvije akcije i svake je godine u akciji sudjelovao sve veći broj građana te se broj očišćenih lokacija povećavao. Akcija čišćenja okoliša na području Grada Pregrade održat će se, kao i prošle godine, po mjesnim odborima. I ovogodišnjom akcijom pridružit ćemo se globalnoj akciji „Zelena čistka“ (http://www.zelena-cistka.org/) u kojoj sudjeluju brojni gradovi, udruge te volonteri.
Ovogodišnja akcija na području Grada Pregrade održat će se u petak 24. travnja s početkom u 16 sati.
Iako su nam već mnoge lokacije divljih odlagališta poznate, pozivamo Vas da nam dojavite lokacije divljih odlagališta otpada, kako bi na temelju svih saznanja mogli organizirati što kvalitetniju akciju. Lokacije možete dojaviti putem elektroničke pošte na adresu: grad@pregrada.hr ili putem telefona 049/376-052. Mi ćemo osigurati vreće i rukavice, a Vi u petak dođite u 16 sati na gradski trg ili u svoj mjesni odbor.

Daljnje informacije vezano uz ovu akciju biti će objavljene na ovim stranicama, facebooku i na stupovima za informiranje u Pregradi. 

„Svojim primjerom ukažimo na potrebu očuvanja okoliša. Možda nam svima neke dobre stvari prijeđu u naviku…“

Izvješća i fotografije sa prošlih akcija možete vidjeti na sljedećim stranicama:
Akcija 2013: http://www.pregrada.info/novosti/uspjesna-akcija-ciscenja-povodom-dana-planeta-zemlje/
Akcija 2012: http://www.pregrada.info/novosti/uspjesno-odradjena-akcija-ciscenja-povodom-dana-planeta-zemlje/